Divendres, 26 d'abril de 2024
reciclatge

35 alumnes de la Vall Fosca i Salàs aprenen sobre reciclatge

Els escolars han seguit el recorregut d'un residu des de casa seva fins que es tracta al Centre de Residus del Pallars Jussà

Redacció 19 de novembre de 2018 a les 10:25
Visita de l'alumnat | Consell Comarcal del Pallars Jussà
Un total de 35 alumnes de les escoles de la Vall Fosca i de Salàs de Pallars han visitat l’abocador i la planta de compostatge del Pallars Jussà. Aquesta sortida els ha permès conèixer en primera persona el procés que segueixen els residus, des que es fa el gest de de llençar-los al cubell corresponent a casa, fins el tractament específic que es fa de cadascun d'ells per tal de donar-los una segona oportunitat.

Amb aquesta visita han pres consciència de la importància de prendre la decisió correcta alhora de llençar cada element de rebuig en un o un altre contenidor.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, per tal de conscienciar de la importància de la separació i la prevenció de residus a la comarca, organitza aquestes visites d’escolars al Centre de Residus del Pallars Jussà, facilitant-los el desplaçament fins a Fígols, on està ubicada aquesta instal·lació.

Educar en el reciclatge

D’aquesta manera es vol arribar a una major conscienciació entre els escolars i promoure la prevenció, la recollida selectiva i el reciclatge. L’àmbit d’actuació d’aquesta instal·lació inclou les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran i dóna servei a uns 35.000 habitants.

Tal com hem explicat a Pallars Digital, s'han acordat mesures per millorar aquesta infraestructura, que comprenen la reforma de la planta de compostatge i la implementació d'una nova planta de triatge i de residus. El proper 2019 s'elaborarà el projecte executiu i el 2020 està previst que comencin les obres. Aquesta intervenció reduirà el volum de residus depositats a l'abocador, amb l'objectiu d'aconseguir una gestió més sostenible i augmentar el reciclatge a les comarques que fan ús d'aquest servei.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació