Dissabte, 20 d'abril de 2024
residus

Alumnes aranesos visiten el Centre de Gestió de Residus del Pallars Jussà

La Val d’Aran porta els seu residus a aquest centre des de l'any 2008

Redacció 20 de setembre de 2018 a les 09:38
Els alumnes durant la visita al centre. | CCPJ
Un total d'11 alumnes que estan cursant el Certificat de professionalitat d’Interpretació i Educació Ambiental a la Val d’Aran han visitat les instal·lacions del Centre de Gestió de Residus del Pallars Jussà per a conèixer tot el cicle dels residus, des de que es fa la compra fins que arriben a la deposició perquè no es poden reciclar.

El centre, situat al nucli trempolí de Fígols, consta d’una planta de compostatge i un dipòsit controlat, que es va construir l’any 1997 per part de l’Agència de Residus de Catalunya. L’any 2002 es va projectar l’ampliació del dipòsit i la construcció d’una planta de compostatge, que van entrar en funcionament l’any 2004. Ara fa un any es va fer una nova ampliació per ampliar la capacitat d’emmagatzematge.

L’àmbit d’actuació d’aquesta instal·lació inclou les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran i dóna un servei a uns 35.000 habitants. La Val d’Aran porta els seu residus a aquest centre des de l'any 2008. El 2017 la comarca aranesa va depositar-hi 5.273 tones de residus no reciclats (el 40,3% de les tones rebudes per l’abocador) i 212 tones de fracció orgànica que van a la planta de compostatge.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà gestiona aquestes instal·lacions mitjançant personal i maquinària propis, i es finança a través de la taxa de recollida de residus que els diferents consells comarcals cobren als veïns respectius.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació