Divendres, 19 d'abril de 2024
Residus

El PSC demana una auditoria de l'abocador de Fígols

Presenta una resolució al Parlament de Catalunya perquè el Govern certifiqui si la instal·lació compleix la normativa de tractament de residus

Redacció 2 de juliol de 2018 a les 11:23
L'abocador de Fígols, al terme municipal de Tremp | CCPJ
El grup del PSC al Parlament de Catalunya ha registrat una proposta de resolució per engegar una auditoria a l’abocador de Fígols, amb l’objectiu de garantir les millores necessàries que la instal·lació necessita "urgentment". El diputat socialista per Lleida, Òscar Ordeig, ha explicat que "volen donar veu a les reiterades queixes" del territori per "l'impacte mediambiental negatiu i l'incompliment de la normativa en la gestió de residus", sobretot pel que fa als lixiviats, el líquid que es forma a partir de la descomposició dels residus. 

És per aquests motius que el partit socialista vol que el Parlament insti al Govern a iniciar una auditoria per avaluar el compliment de la normativa i que s'apliqui de manera urgent les conclusions d'aquest estudi. 

El portaveu del grup municipal de Compromís per Tremp, Víctor Orrit, ha exposat que l’abocador de Fígols, ubicat al terme municipal de Tremp, rep els residus de les comarques pallareses, la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça. En total representen l'arribada de 12.500 tones de residus a la instal·lació gestionada pel Consell Comarcal del Pallars Jussà.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació