Diumenge, 5 de maig de 2024
esllavissades

Tremp haurà d'assumir 260.000 euros per estabilitzar i sanejar el terreny esllavissat de Santa Engràcia

L'ajuntament ha demanat suport a la Diputació de Lleida i la Generalitat per cobrir els costos d'aquesta primera fase de les obres, ja adjudicada

Tomàs Garcia Espot Tremp | 24 d'abril de 2024 a les 10:06
Imatge aèria de l'esllavissada de Santa Engràcia | Bombers
L'Ajuntament de Tremp haurà d'assumir 260.000 euros per sanejar i estabilitzar la zona de Santa Engràcia afectada per una esllavissada el passat mes de març. Així ho ha confirmat aquest dimarts al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp l'alcaldessa Sílvia Romero, que apunta que demanaran ajuda a administracions superiors per tal de fer front a la despesa.

 
El tinent d'alcaldia, Jaume Catalan, ha explicat que la primera fase de les obres -ja adjudicada- ha començat aquest mateix dilluns, i es preveu que s'allargui entre cinc i vuit setmanes.
 
D'altra banda, afirma que cada dimecres hi haurà una reunió de seguiment de les obres, i que un cop finalitzada aquesta part dels treballs, s'hauran de determinar les actuacions posteriors.

En aquest sentit, Sílvia Romero apunta que valoraran a mitjà termini si cal fer caure més material de la zona afectada. Els geòlegs que van revisar-la, recordem, ja van alertar que és molt inestable i que calia una actuació urgent. 

Respecte al cost d'aquesta primera fase, l'alcaldessa ha explicat que "és una xifra molt alta", i que ja han requerit el suport de la Diputació de Lleida o la Generalitat de Catalunya per tal de cobrir aquesta quantitat.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació