Divendres, 26 d'abril de 2024

La festa del corder de Tremp es consolida i busca expandir-se

Unes 600 persones participen en la segona edició del "Pallars, terra de corder"

Jordi Ubach 21 d'abril de 2016 a les 09:29

Els corders es van cuinar a l'estil argentí. Foto: Ajuntament de Tremp


El passat diumenge el Parc del Pinell de Tremp va acollir la 2a festa "Pallars, terra de corder", organitzada per l'Ajuntament de Tremp. L’acte central de la festa va ser un dinar a base de corder de la comarca cuinat a foc lent a l’estaca, patates al caliu, amanida i postres, i hi van participar 600 persones. La jornada va ser tot un èxit, i els tiquets es van esgotar. Per aquest motiu, des del consistori es plantegen ampliar la festa centrant-se a atreure públic de fora de la comarca.

Al llarg del matí, a més, van tenir lloc diferents activitats per a tots els públics: els geganters de Tremp van ballar acompanyats dels cap grossos de corder xisquet, la Xica i el Furro, i de la colla de grallers Xafarostolls de Sort. Els més petits també van fer la seva pròpia ovella amb pedres de riu i llana en un taller dinamitzat per l’obrador Xisqueta.

El mestre xarcuter Jaume Badia va convidar els més valents a cosir la seva pròpia girella, en una activitat on va compaginar la informació sobre la tradició de l’elaboració d’aquest embotit amb la participació del públic, que va poder preparar-lo i emportar-se’l a casa. 
 

La festa va aplegar 600 persones al Pinell de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp


Els cuiners de la comarca i els professionals de la Fundació Alicia van organitzar una vegada més una demostració de cuina i de saber fer on el corder era el protagonista principal: Núria May, David Vilanova, Josep Palau, Oriol Pallarès, Mariano Gonzalvo i Marina Pàmpols van preparar 6 receptes que podeu consultar en aquesta mateixa web.

A més, 9 productors de vi, cervesa i carnisseries, van oferir els seus productes al llarg del dia afegint a la festa el seu toc de qualitat i proximitat. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació