Dimarts, 7 de maig de 2024
salut

L'Hospital del Pallars forma part de la nova ​Xarxa Hospitalària Lleida-Pirineu

Es tracta d'un aliança amb tres hospitals més de la demarcació, constituïda per Salut, que busca garantir l'equitat i la proximitat de l'atenció

Pallars Digital Tremp | 26 d'abril de 2024 a les 09:27
Entrada a Urgències de l’Hospital del Pallars | Jordi Ubach
El Departament de Salut ha constituït aquest matí l'aliança estratègica de la Xarxa Hospitalària de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran. El conveni s'ha formalitzat en un acte de signatura presidit pel conseller de Salut, Manel Balcells, a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Es tracta de la tercera aliança en matèria assistencial, docent i de recerca i innovació entre proveïdors del sistema de salut liderada per Salut que es constitueix a Catalunya, després de les de Girona i de la C-17, amb la finalitat de promoure la col·laboració entre hospitals petits, mitjans i grans i atendre la ciutadania sense que s'hagi de desplaçar fora del seu territori més proper.

El conseller de Salut ha qualificat aquesta xarxa com a "vital per al territori, perquè a Lleida venim d'una història antiga de col·laboració entre hospitals, però que sempre ha estat entre proveïdors. El salt qualitatiu és que ara la xarxa està liderada pel Departament de Salut, per garantir la planificació de la cartera de serveis, així com el flux de pacients i professionals a fi d'assegurar la qualitat assistencial i la proximitat de l'atenció a la Catalunya sencera", ha assegurat.

L'acord estableix la col·laboració entre l'Institut Català de la Salut (ICS), que gestiona l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova; Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), titular de l'Hospital Universitari Santa Maria i de l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp; i la Fundació Sant Hospital (FSH) de la Seu d'Urgell, que treballaran plegats per incrementar la resolució en l'activitat assistencial i garantir la cartera de serveis hospitalària del SISCAT.

L'objectiu de l'acord és proporcionar la millor atenció especialitzada en condicions d'equitat arreu del territori, amb independència del lloc de residència de la persona. Això pot implicar la mobilitat de professionals entre els hospitals que formen part de la xarxa.

A la signatura del conveni hi han participat també el director del Servei Català de la Salut, Ramon Canal; el director de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut, Ignasi Carrasco; el gerent de la Regió Sanitària Lleida, Raül Llevot; el gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes; el gerent de GSS; i la directora de Centres de la Xarxa d'Hospitals de l'Alt Pirineu, Palmira Borràs.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació