Dissabte, 27 d'abril de 2024
còmic

Presenten «Capità Catalunya», un còmic de superherois amb presència pallaresa

El dibuixant i guionista Humberto González és el creador de l'univers "Els herois catalans desperten!"

Pallars Digital Sort | 28 de març de 2024 a les 09:45
Humberto González presentant els dos superherois de Sort | Rosendo Manrique
El passat dissabte 23 de març, Sort va acollir la presentació de Capità Catalunya, un còmic de superherois amb una forta presència pallaresa. El seu creador, el dibuixant i guionista Humberto Humbe González, va donar a conèixer els esbossos d'aquestes aventures, així com de Les 4 barres i Els poderosos Balears, títols ja disponibles a les llibreries del Pallars.

Aquests còmics i d'altres que es publicaran properament, formen part de l'univers Els herois catalans desperten!, inspirat en els herois de Marvel i DC. En el món que ens presenten aquests còmics les lleis de la natura imposen que cada llengua i cultura ha de disposar almenys d'un superheroi que els representi, però a Catalunya fins ara no n'hi havia cap.
 
No és fins que la Mestra i el Cowboy Català troben l'Anselm Moragues, descendent del general Josep Moragues, íntimament lligat a la vila de Sort, i aconsegueixen activar els seus superpoders latents que el primer heroi català torna a la vida. I amb ell, la resta de personatges que anirem veient als títols publicats per Senyera Studios, uns còmics que destaquen pel seu contingut en història i llegendes de Catalunya amb bibliografia inclosa.
 
 

Dos superherois de Sort

A banda d'Anselm Moragues (el Capità Catalunya), durant la presentació Humbe va revelar també els primers superherois de Sort que formaran part del grup la Força del Pallars: Senderi, que pot trobar qualsevol cosa o persona independentment d'on s'hagi amagat o perdut, i el Gat de la Sort, un japonès sense cap vincle amb Catalunya que així i tot misteriosament aconsegueix poders gràcies a un bitllet de loteria de La Bruixa d'Or.

A més de guionista i dibuixant Humberto Gonzalez és també periodista i promotor cultural.  Entre altres projectes, està treballant en esdeveniments relacionats amb la cultura i la societat del Pallars Sobirà, al voltant, per exemple, de la figura de la Bruixa d'Or, icona pallaresa coneguda arreu del món.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació