Dilluns, 6 de maig de 2024
Meteorologia

Arriba un episodi de pluges extenses i localment abundants al Pallars

Els mapes d'acumulació previstos fins dimecres donen quantitats de precipitació molt per sobre dels 100 litres en zones del Pallars

Jordi Ubach Llorens Pallars | 26 d'abril de 2024 a les 09:43
Imatge d'arxiu d'un intens ruixat sobre la ciutat de Tremp | Llibert Cases
Estem a les portes d’un episodi de precipitació general al Pallars, que arribarà aquest divendres a la tarda i ens afectarà especialment el cap de setmana i dilluns. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) apunten que una pertorbació es desplaçarà en les properes hores des de l'Atlàntic cap a la península Ibèrica, fet que implicarà que a Catalunya s'estableixi un flux humit del sud i l’est que portarà precipitació extensa i localment abundant.

 Previsió del temps al Pallars i a Catalunya pels propers dies

De moment, aquest divendres tindrem un matí encara amb sol en conjunt, però ja s'anirà ennuvolant amb el pas de les hores. A la tarda arribaran els anunciats ruixats i tempestes a tot el Pallars. La temperatura, no obstant, podria ser una mica més alta avui.

Pel cap de setmana, la probabilitat de pluja augmentarà. Dissabte esperem precipitacions generals a tot el Pallars, amb acumulacions abundants i possibilitat de tempestes a la tarda. Dissabte es podrien acumular més de 20 litres en molts punts, sobretot al vessant sud pallarès, on localment es podrien superar els 50 litres. En aquest sentit, Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Inuncat per les previsions de pluges intenses a la comarca del Pallars Jussà a partir d'aquesta tarda i vespre.
 
Diumenge, després d'un petit descans a primera hora, les precipitacions es tornarien a reactivar a mig matí i durant la tarda, tot i que no ho farien amb la mateixa intensitat que dissabte. Es poden superar de nou els 20 litres en algunes zones, tot i que la probabilitat és més baixa. Les temperatures, a partir de diumenge, podrien tornar a baixar.

Per dilluns, encara falta afinar el pronòstic, però els diferents escenaris mostren una probabilitat molt alta de precipitació a tot Catalunya. Serà extensa i amb possibilitat, novament, que se superin els 20 litres arreu. Encara és aviat, però els mapes d'acumulació previstos fins dimecres de la setmana que ve donen quantitats de precipitació molt per sobre dels 100 litres per metre quadrat en zones del Pallars. Caldrà seguir-ho. 
 

Neu al Pirineu

L'arribada d'aire fresc ha provocat que el Pirineu pallarès hagi tornat a veure nevar les últimes hores per sobre dels 1.700 metres. La neu caiguda aquest dijous ha deixat una bona enfarinada en diferents punts com Certascan, Tavascan o el refugi d'Amitges. On més precipitació ha caigut, no obstant, ha estat a l'estació meteorològica de Salòria (2.451 metres), amb 8,6 litres.
 
Es preveu que els propers dies pugui seguir nevant al Pirineu, tot i que seria en cotes altes i especialment a partir de diumenge, quan els pronòstics indiquen que la temperatura tornaria a baixar.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació