Dilluns, 6 de maig de 2024
cultura

Torna el «Fent Rogle», el cicle d’activitats culturals als pobles de Conca de Dalt

La primera sessió, una tarda sota els balcons amb teatre de carrer i música, tindrà lloc a Sossís el dissabte 4 de maig

Pallars Digital Conca de Dalt | 26 d'abril de 2024 a les 11:42
Una obra de teatre a Sant Martí de Canals durant la primera edició del cicle | Ajuntament de Conca de Dalt
L'Ajuntament de Conca de Dalt ja té preparada la segona edició del Fent Rogle, el cicle d'activitats culturals gratuïtes que tindran lloc durant els propers mesos als diferents pobles del municipi. Sota el lema Quan s'atansa l'estiu, la cultura viu, hi ha prevista prop d'una vintena d'actes entre concerts, teatre, tallers i xerrades.
 

El cicle donarà el tret de sortida el pròxim dissabte 4 de maig al poble de Sossís, amb una tarda sota els balcons. La rebuda anirà a càrrec de Quimet Raier, mentre que també hi haurà una obra de teatredel pedrís a la finestra i, finalment, el concert Muntanyes de vida amb la Sonsoni.
 
Les activitats s'allargaran fins al 15 d'octubre i hi participaran la resta de pobles de Conca de Dalt: Sant Martí de Canals, Torallola, Rivert, Erinyà, Toralla, Pessonada, Serradell, Aramunt, Claverol, el Pont de Claverol, Hortoneda Herbasabina. Aquest últim, de fet, s'ha incorporat aquest any a petició dels veïns, i el 7 de setembre s'hi celebrarà una caminada literària amb l'escriptor Pep Coll i un vermut concert d'arpes.
 

L'alcalde del municipi, Marc Sans, ha explicat a Pallars Digital que en la primera edició del Fent Rogle hi van prendre part unes 650 persones. En aquest sentit, ha volgut posar en valor les activitats de petit format per tal de dur la cultura als pobles almenys un cop l'any. "La idea és trobar-nos i ensenyar que als pobles petits també s'hi pot fer cultura", exposa l'alcalde.
 
Així mateix, ha lloat la finestra "bastant ampla" d'activitats que han programat, i també el fet que no només tinguin lloc a l'estiu, sinó també durant els mesos de primaveratardor. Un fet, apunta, que demostra que el cicle va destinat especialment als veïns que viuen als pobles durant tot l'any. El Fent Rogle compta amb el suport econòmic de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) i el Departament de Cultura.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació