Dissabte, 27 d'abril de 2024
caramelles

El Pallars, a punt per cantar les caramelles un any més

Repassem les activitats que els diversos pobles pallaresos preparen per al diumenge de Resurrecció

Pallars Digital Pallars | 25 de març de 2024 a les 08:20
Tremp, Pobla i Salàs en preparen una de grossa per celebrar aquesta festa | Caramelles Pobla de Segur
La Setmana Santa ja està en marxa, i això significa que queden pocs dies per a una de les jornades més esperades al Pallars: les caramelles. Una tradició més que centenària que diversos pobles de les comarques pallareses celebren el diumenge de Resurecció. A continuació, us detallem les activitats més destacades al voltant de la cantada.
 

Tremp

A Tremp, sense dubte les caramelles d'enguany seran molt especials, ja que coincideixen amb el centenari de l'Orfeó de Tremp, l'entitat que les organitza des de fa molts anys. El dia abans de les caramelles, el dissabte 30 a les 17h, La Lira acollirà la presentació del llibre Orfeó de Tremp (1924-2024) més de cent anys sent la veu d'aquest poble, a càrrec de Joan Castell i Jordi Sansa. 

 
En acabar, hi haurà un assaig de caramelles al passeig, obert a tothom. I l'endemà, els cantaires trempolins cantaran les caramelles pels carrers de la ciutat. D'altra banda, l'exposició dels 100 anys de l'Orfeó encara es pot visitar al vestíbul de Consell Comarcal del Pallars Jussà, a Tremp.
 
 

La Pobla de Segur

Mentrestant, a la Pobla de Segur, també n'han preparat una de grossa. En primer lloc, els i les cantaires de la Pobla lluiran camises noves per a l'ocasió brodades amb l'escut dels cantaires del Pui de Segur. El dissabte, després de l'assaig final de caramelles, hi haurà un sopar popular amb hamburgueses a la pista del Parc Alcalde Boixareu a partir de les 21h de la nit. 

Posteriorment, hi haurà un concert de Pascual i els Desnatats a les 22h, seguit de l'actuació de DJ Figue. Diumenge, la cantada començarà ben aviat i recorrerà els carrers de la vila fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament.
 


Salàs de Pallars

Finalment, a Salàs de Pallars, els actes de les caramelles també donaran el tret de sortida el dissabte. A les 18h de la tarda, a la Pinacoteca, es presentarà el llibre 120 anys de caramelles a Salàs de Pallars, escrit per Aleix Bonjorn i Girós. L'acte també comptarà amb Tomàs Garcia Espot, periodista de Pallars Digital, i la regidora de Cultura, Laia Caballer.

L'endemà, a partir de les 12h del migdia, els cantaires salassencs començaran la tradicional cantada davant de l'Ajuntament, i posteriorment ho faran a la plaça del Mercat del poble. En acabar hi haurà vermut per a tothom.
 
 
 

Isona

Isona és una altra de les poblacions pallareses on les caramelles se celebren de manera ininterrompuda des de fa dècades. Enguany, com de costum, la cantada tindrà lloc el diumenge 31 de març en un recorregut que cobrirà la plaça Bisbe Badia, la plaça Portal, la plaça Parque, la plaça de la Font i la plaça de l'Església. La ruta començarà a partir de les 11:30h.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació