Divendres, 26 d'abril de 2024
fires

Tot a punt a Tremp per a la Fira Pallars Terra de Corder

A banda del mercat firal, entre les activitats destaquen el dinar popular de diumenge i la Pallars Food Fest de dissabte

Redacció Tremp | 5 de maig de 2022 a les 08:30
La fira vol posar en valor la carn de corder i reivindicar el paper de la ramaderia extensiva a la comarca | Ajuntament de Tremp
Tremp ja escalfa motors per la Fira Pallars Terra de Corder. L'esdeveniment gastronòmic tindrà lloc a la capital del Jussà aquest cap de setmana amb l'objectiu de posar en valor la carn de corder i reivindicar el paper essencial de la ramaderia extensiva en l'economia de la comarca.

L’edició arrencarà el matí de dissabte amb una de les principals novetats de la fira: un esmorzar de girella amb cap i pota a càrrec del xef Sergi de Meià, que estarà acompanyat d’altres cuiners trempolins. L’acte comptarà també amb la participació de professionals dels sectors vinculats a l’oví: el ramader i el càrni, així com amb l’ambaixadora de l’edició, l’actriu catalana i presentadora de Catalunya Experience, Ivana Miño.


Tots dos, a més, intervindran al programa especial que l'emissora Ràdio Tremp realitzarà amb motiu de la fira des de la Rambla Doctor Pearson. Per altra banda, durant la jornada de dissabte els visitants descobriran al mercat firal, també situat a la Rambla, on trobaran una bona exposició de productes agroalimentaris i artesans, així com la primera Mostra de Formatges d’Ovella dels Pirineus.

Així mateix, els visitants podran gaudir d’un programa d’activitats divers i per a tots els públics, amb propostes de tallers, cercaviles i jocs, entre d'altres. Al vespre, amb l’associació de professionals de l’àmbit turístic (APAT), es recuperarà la Pallars Food Fest, que comptarà amb la participació de 20 restauradors i productors de la comarca. El públic podrà escollir entre moltes tapes que es podran acompanyar amb els diferents vins i cerveses del Pallars. En aquesta ocasió, l’esdeveniment tindrà música en directe a càrrec del grup amb arrels trempolines The Groov&Sounds.

La jornada de diumenge tindrà com a activitat central el 7è dinar popular Pallars Terra de Corder, al qual està previst coure més de 30 corders. Durant el dia també hi ha programades les activitats de la 8a Trobada de Vehicles Clàssics i la projecció del documental El No a l’Ós, dirigit per Pepe Camps i Vanesa Freixa.

Finalment, la cloenda de la fira la posarà el ball de tarda a la plaça Catalunya, coorganitzat amb els Amics del Ball de Tremp. Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars desenvolupa un projecte de preservació, revalorització i dinamització d’aquest sector i d’altres vinculats a corder, com la carnisseria i la restauració. La Pallars Terra de Corder d'enguany serà la primera edició després que es reformulés la Fira de Primavera.

 Consulta el programa de la Fira Pallars Terra de Corder 2022



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació