Divendres, 26 d'abril de 2024
ciclisme

La Volta a Catalunya més pallaresa dels últims anys se celebrarà al març

La ronda ciclista tindrà enguany la Pobla de Segur i Port Ainé com a inici i final d’etapa

Redacció 12 de gener de 2021 a les 11:39
Corredors de la 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya 2019 | Josep M Montaner
La Volta Ciclista a Catalunya ha anunciat que per a la seva 100a edició mantindrà el recorregut que tenia previst, després de la confirmació de tots els municipis implicats. Això significa que la ronda comptarà amb dos etapes amb un destacat paper pallarès: la Pobla de Segur serà l’escenari d’una sortida i l’estació de Port Ainé, d’arribada. La Volta es disputarà, si el coronavirus ho permet, del 22 al 28 de març de 2021 després de l’ajornament forçós degut a la pandèmia l’any 2020.

La Volta Ciclista a Catalunya s’iniciarà enguany a Calella, i ja en la segona etapa viurà una de les grans novetats previstes per aquesta edició, una contrarellotge a Banyoles que marcarà les primeres diferències entre els favorits. A la tercera i quarta etapa es viuran les arribades d’alta muntanya, a les estacions d’esquí de Vallter 2000 i de Port Ainé, amb sortida al Canal Olímpic de Catalunya i a Ripoll, respectivament. 

En la cinquena etapa, i amb la lluita en la general ben encaminada, la Pobla de Segur donarà la sortida en una etapa que finalitzarà a Manresa amb Montserrat com a gran escenari, mentre que en la sisena etapa es viurà una de les jornades més llargues amb inici a Tarragona i final a Mataró. El gran final serà com sempre a Barcelona, en un circuit de Montjuïc que reviurà la mítica i clàssica pujada al Castell.

La Volta Ciclista a Catalunya és la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, i any rere any aglutina els millors corredors del panorama internacional.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació