Dilluns, 29 d'abril de 2024
ciclisme

Port Ainé serà final d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

L’últim cop que una etapa de 'la Volta’ va finalitzar a l’estació pallaresa va ser l’any 2016

Redacció 16 de gener de 2020 a les 11:02
Imatge d'una de les arribades de la ‘Volta' a Port Ainé | La Volta
L’organització de la Volta Ciclista a Catalunya ja té definides definit les set etapes que conformaran l’edició 100 de la prova, que se celebrarà entre els dies 23 i 29 de març de 2020. Una d’aquestes etapes, la quarta, sortirà de Ripoll i tindrà arribada a l’estació d’esquí de Port Ainé. L’endemà mateix, com ja vam avançar fa unes setmanes, els ciclistes prendran sortida des de la Pobla de Segur en direcció a Ripoll.

L’últim cop que Port Ainé va acollir un final d’etapa de la Volta va ser l’any 2016. El port pallarès, que ha format part de la prova en quatre ocasions, serà decisiu per als grans favorits en aquesta edició. El de Port Ainé és un port de 18,5 quilòmetres de distància, amb un desnivell mitjà del 6,8% i amb algunes rampes que arriben al 15% de pendent. Els organitzadors en destaquen que es tracta d’un escenari que "oferirà espectacle" al amants de la bicicleta.

Els detalls del recorregut de cada etapa es donaran a conèixer el 6 de febrer durant la presentació de la cursa a les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona. La ronda catalana presenta un recorregut variat i atractiu, que combina la muntanya, etapes propícies per a escapades o arribades a l’esprint i, com a novetat, una contrarellotge individual.