Divendres, 19 d'abril de 2024
Minut a minut

EN DIRECTE: L'última hora sobre el coronavirus

Tota la informació sobre la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes, al minut

Sergi Ambudio / Victor Rodrigo 3 de juliol de 2020 a les 07:25
 11:10 

A partir d'ara, l'última hora del coronavirus la trobaràs en el minut a minut d'actualitat de NacióDigital. Tota la informació, a l'instant i en un sol clic: 

 

 14:44 
Arriba el primer vol al Prat des de l'obertura de fronteres a 12 països de fora de la zona Schengen

El vol de Tunisair TU514 ha estat el primer en aterrar a l'aeroport de Barcelona-El Prat procedent d'un dels 12 països de fora de la zona Schengen amb els quals s'han obert les fronteres: Algèria, Austràlia, el Canadà, la Xina, Corea del Sud, Geòrgia, el Japó, el Marroc, Montenegro, Nova Zelanda, Ruanda, Tailàndia, Tunísia, Sèrbia i l'Uruguai. Són dotze dels quinze països recomanats per la Unió Europea, ja que l'Estat manté tancades les fronteres amb el Marroc, Algèria i la Xina. L'avió procedent de Tunis ha arribat al Prat a les 12.14 hores d'aquest diumenge a la terminal T1, l'única que de moment està operativa.

 14:33 
Els ingressats per Covid-19 als hospitals de Lleida s'eleven a 49 i hi ha 6 persones a l'UCI

Els ingressats per casos de covid-19 confirmats als hospitals de Lleida s'han elevat aquest diumenge a 49, segons les últimes dades oficials de Salut. Es tracta de 33 persones ingressades a l'hospital universitari Arnau de Vilanova, sis d'elles a l'UCI, i 16 en centres privats: 7 persones a l'HLA Pepertuo Socorro i 9 al Vithas Salut Lleida.

Dissabte, Salut va informar de 27 ingressos a l'Arnau de Vilanova, de manera que els casos confirmats ingressats en aquest centre de referència a Lleida han augmentat en sis. També creixen els ingressats a l'UCI, ja que dissabte eren quatre.

 13:22 
Aïllades 70.000 persones a Galícia pel rebrot d'A Mariña durant cinc dies

A una setmana de les eleccions, la Xunta de Galícia ha decidit aïllar A Mariña, a Lugo. Les mesures de restricció duraran cinc dies i començaran aquesta mitjanit. Segons les últimes xifres de la Consellería de Sanidade, hi ha 85 contagiats i més d'una cinquantena de persones confinades per haver tingut contacte amb positius.

 12:11 
Salut detecta 140 nous positius a la regió sanitària de Lleida en l'últim balanç

La regió sanitària de Lleida ha confirmat 140 nous casos de coronavirus, segons les últimes dades publicades pel Departament de Salut aquest dissabte. La xifra suposa un lleuger descens respecte a dissabte, quan se'n van detectar 155, però confirma la tendència en augments de triple dígit en els últims dies. En total, hi ha ara a la regió sanitària de Lleida 3.846 casos positius, però els augments no es registren a les residències, on es mantenen amb 599 positius en els dos últims dies.

 12:07 
Catalunya manté la tendència dels contagis de coronavirus, 294 nous en les últimes hores. El total de positius registrats per Salut s'eleva a 73.154 i el global de les defuncions arriben a 12.591, amb cinc noves morts.
 

 12:06 
Les multes per saltar-se el confinament al Segrià poden arribar fins als 600 euros. El conseller d'Interior, Miquel Buch, xifra les sancions que parteixen d'un mínim de 100 euros.

 12:05 
Viatja a Eivissa per un comiat de solter tot i donar positiu per coronavirus. El jove està retingut i ingressat en un hospital i s'enfronta a un delicte contra la salut pública.

 09:04 
L’alcalde de Lleida critíca l’anunci del confinament «Més temps ens hauria anat bé a tots». Miquel Pueyo nega que "la majoria de contagis" a la comarca siguin de temporers.
 

 21:38 
Proves als belgues que tornin del Segrià

Els ciutadans belgues que tornin des de la comarca del Segrià cap al seu país s'hauran de fer un test de coronavirus. Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat belga, Maggie de Block, a la cadena VRT, on ha afegit que fins que no tinguin els resultats d'aquesta prova els viatgers haurien d'evitar el contacte amb altres persones.

 18:51 
A partir de dimarts serà necessari el certificat d'autoresponsabilitat per entrar o sortir del Segrià

El certificat d'autoresponsabilitat que era necessari per moure's durant els passats mesos de la pandèmia s'haurà de tornar a utilitzar a la comarca del Segrià mentre duri el confinament decretat pel Govern. El document serà necessari portar-lo a sobre a partir de dimarts vinent.

 18:51 
A partir de dimarts serà necessari el certificat d'autoresponsabilitat per entrar o sortir del Segrià

El certificat d'autoresponsabilitat que era necessari per moure's durant els passats mesos de la pandèmia s'haurà de tornar a utilitzar a la comarca del Segrià mentre duri el confinament decretat pel Govern. El document serà necessari portar-lo a sobre a partir de dimarts vinent.

 18:47 
Buch apunta que el confinament del Segrià podria allargar-se dues setmanes  

Interior preveu que el confinament de la comarca del Segrià pugui allargar-se fins a dues setmanes. El conseller Miquel Buch ha explicat que, coneixent com evoluciona el virus, es treballa amb una perspectiva temporal d'uns "10 o 15 dies".

 18:41 
Sanitat adverteix que no hi ha evidències de què la llum ultraviolada o l'ozó desinfectin de la Covid-19

Un estudi realitzat per l'Agència d'Avaluació de Tecnologies Sanitàries que conclou que tot i que tot i que els dos dispositius poden reduir la població de virus a les superfícies no s'ha trobat evidències de l'eficàcia i la seguretat a l'hora de lluitar contra el coronavirus.

 17:45 
L'alcalde de Lleida avala la decisió de Govern: «Hem de fer un esforç per doblegar la corba de contagis»

A partir d'aquest dissabte les entrades i sortides a la comarca de ponent queda restringida a la mobilitat per motius laborals i s'ha limitat els contactes a un màxim de deu persones. La nova situació de confinament perimetral també ha fet que es posposi l'obertura de les piscines municipals i de les ludoteques. En canvi, els parcs infantils, els casals d'estiu i els bars sí que romandran oberts. 

 17:37 
Pueyo explica que el transport públic seguirà actiu per anar a treballar i els bars oberts a Lleida recalca la limitació de trobades de fins a 10 persones per poder fer un seguiment més exhaustiu en cas de contagi. L'alcalde de Lleida també ha explicat que els casals i les activitats infantils es mantindran amb grups reduïts. 

 17:34 
Buch assegura no tenir data final del confinament, "però esta clar que parlem d'un procés de 10-15 dies". Ara bé, matisa que aquestes previsions serien així sempre "que l'autoritat sanitària no digui el contrari".

 17:20 
L'alcalde de Lleida demana "tolerància i respecte cap a totes les persones" 

Es repartiran mascaretes i es farà mediació amb les persones del centre històric de la capital lleidetana que no en tinguin. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, demana "tolerància i respecte cap a totes les persones" durant el confinament perimetral de la comarca. 
 

 17:32 
El conseller d'Interior, Miquel Buch, explica que ara mateix el dispositiu muntat a la comarca del Segrià compta amb 25 talls i punts de control a les carreteres amb 200 unitats del cos de Mossos d'Esquadra.

 17:00 
Una assessora de la campanya de Trump dona positiu per coronavirus 

Es tracta de Kimberly Guilfoyle, una de les principals responsables de la campanya per a la reelecció del president dels Estats Units, Donald Trump i parella del fill del president. Ella és asimptomàtica i el fill de Trump ha donat negatiu però ambdós han estat aïllats de manera preventiva. Segons fonts oficials, Guilfoyle no ha tingut contactes recents amb el president nord-americà. 

 16:58 
L'activitat agrària està "garantida" al Segrià malgrat el confinament 

El director general d'Afrucat, Manel Simon, diu que la distribució i aprovisionament de la producció està garantida tot i el confinament perimetral del Segrià.

 16:57 
Afrucat vincula els nous casos de Covid-19 d'empleats de la fruita al treball "rigorós i estricte" per detectar-los

Segons el director general d'Afrucat, Manel Simon, es continuarà aplicant el mateix protocol que fins ara, ja que, ha afegit, els nous casos de covid-19 que han sortit entre els treballadors de la fruita són "el resultat d'aquest treball rigorós i estricte" en la detecció i anàlisi posterior dels contactes de les persones que presenten símptomes compatibles amb el virus.

 16:27 
El Col·legi d'Infermeres de Lleida demana "tranquil·litat"

Defensen que la situació actual és "delicada", però a la vegada "molt diferent" a la que es va viure al març i indiquen que el confinament "no és un càstig" sinó una "mesura vital de protecció", com ho són la mascareta, la higiene de mans o la distància física.

 15:59 
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ofereix "cooperació i coordinació amb les autoritats catalanes" davant del confinament del Segrià. Cunillera assegura que "si ens protegim nosaltres protegim a qui ens envolta". 

 15:12 
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) fa públic el confinament perimetral de la comarca del Segrià on especifica les restriccions d'entrada i sortida a la zona amb l'excepció dels desplaçaments per motius laborals. També apunta que l'incompliment de la normativa podrà comportar sancions. 

 13:59 
Els mossos munten un centre de comandament l'A-2 a Vila-sana per coordinar el confinament del Segrià

Els Mossos d'Esquadra han muntat un centre de comandament avançat a l'àrea de servei de Vila-sana (Pla d'Urgell), al costat de l'autovia A-2, per començar a desplegar els controls de trànsit per confinar la comarca del Segrià a partir de les quatre de la tarda. Més d'una vintena d'unitats de trànsit i de l'Arro estan estacionades en aquest punt on també s'hi ha desplaçat un helicòpter del cos policial. Està previst que el conseller d'Interior, Miquel Buch, visiti aquest centre de comandament avançat a primera hora de la tarda i després també es desplaci a un dels punts de control a l'A-2 entre Alcarràs i Fraga.

 13:22 
Sánchez afirma que tot i els rebrots «cal sortir al carrer»

El president espanyol ha assegurat aquest dissabte que "cal sortir al carrer" i "gaudir de la nova normalitat" sense por perquè l'Estat està "més preparat" per controlar els rebrots de coronavirus. "No abaixem la guàrdia, però no ens deixem atenuar per la por: cal sortir al carrer, gaudir de la nova normalitat, recuperar l'economia". 

 12:17 
Possibles canvis en les PAU que es fan a Lleida

El confinament perimetral de la comarca del Segrià podria comportar alguns canvis pel que fa a les Proves d'Accés a la Universitat que s'han de fer els pròxims dies. El Govern ha anunciat que dilluns al matí informarà de la situació pels alumnes que s'han d'examinar a Lleida. De moment, ha avançat que les PAU es mantenen amb normalitat a Viella, Tremp, Tàrrega i La Seu d'Urgell.

 12:48 
ÚLTIMA HORA Catalunya dobla els contagis nous registrats en les darreres 24 hores. Salut notifica 400 casos nous, una xifra molt superior als 276 de divendres.

 12:13 
Illa: "Havíem d'haver actuat una setmana o dos abans" 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que "tothom ha arribat tard" a preparar-se per la pandèmia de la Covid-19, també el govern espanyol, perquè pensava que el virus "no arribaria a Europa". "Havíem d'haver actuat una setmana abans o dos? Amb el que sé ara, sí; amb el que sabia llavors, no", ha afirmat en una entrevista amb El Periódico.

 11:37 
Salut detecta 155 nous casos de coronavirus a la regió sanitària de Lleida

La xifra suposa un augment fort respecte a divendres, quan l'increment ja va ser alt, de 60 persones. Des de l'inici de la pandèmia s'han registrat un total de 3.706 casos positius, dels quals 599 són en residències. La xifra de víctimes mortals es manté en 210. 

 11:14 
Què es pot fer i què no a la comarca del Segrià?

El Govern decretat el confinament a partir d'aquest dissabte per l'augment dels contagis. Les restriccions d'entrada i sortida es posen en marxa aquest mateix dissabte a partir de les 12 hores i serà a partir d eles 16 hores quan s prohibirà completament entrar i sortir de la zona, si no és per motius laborals.

 10:50 
Qui pot sortir i entrar (i qui no) de la comarca del Segrià?

El Govern n'ha decretat el confinament perimetral arran de l'augment dels contagis a partir d'aquest dissabte a les 12 hores a causa de l'increment de contagis a la regió sanitària de Lleida. 

 10:41 
Es permetrà la mobilitat laboral per entrar i sortir a la comarca. Buch demana que dilluns els treballadors que hagin d'entrar o sortir del Segrià per motius laborals portin el certificat d'autoresponsabilitat i a partir de dimarts, el certificat per part de les empreses. 

 10:35 
Vergés explica que al Segrià s'ha prohibit les trobades amb més 10 persones i "evitar al màxim el nombre de contactes en general". La consellera diu que "forma part imprescindible del control de l'epidèmia". 

 10:37 
ÚLTIMA HORA La comarca del Segrià, confinada. El president de la Generalitat, Quim Torra, anuncia que el confinament perimetral es farà efectiu a partir d'aquest dissabte al migdia després que s'hagin duplicat els casos durant una setmana. Informa Joan Serra Carné.

 10:31 
Vergés explica que es tracten de "brots de fort component social". "Fins ara s'han pogut detectar els casos de manera molt ràpida però els casos hospitalitzats augmenten". 

 10:29 
Vergés sobre les residències del Segrià: "Es faran grups estables de residents dins de cada residència per evitar aïllaments a les habitacions, es prohibeixen les visites de familiars i es tancaran els centres de dia de la gent gran". 

 10:25 
Ara la consellera de Salut, Alba Vergés, remarca que la higiene de mans, la distància social i la mascareta són "claus i no són substituïbles per res". 

 10:24 
Buch explica que s'activaran 25 dispositius de Mossos d'Esquadra i 200 agents a l'entorn de la comarca del Segrià per controlar les entrades i sortides. 

 10:22 
El conseller d'Interior, Miquel Buch anuncia que les entrades i sortides a la comarca del segrià quedaran prohibides a partir d'avui a les 16 hores i es garantiran els serveis essencials. 

 10:17 
Torra demana que ningú es relaxi i que s'extremin les mesures de protecció per evitar l'increment de contagis. 

 10:04 
El president de la Generalitat, Quim Torra, anuncia confinar la comarca del Segrià pels contagis de coronavirus a partir d'avui a les 12 hores. 

 09:37 
Reunió d'urgència del Procicat aquest matí sobre la situació de Lleida

El president de la Generalitat, Quim Torra, presidirà la reunió d'urgència del Procicat per decidir sobre les mesures que es prenen en relació als brots de Lleida. Hi participaran també el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

 19:22 
Salut opta per no confinar Lleida tot i la tendència a l'alça del coronavirus a la regió. Alba Vergés assegura que els brots "no preocupen" però alerta que ja hi ha 21 ingressats i sis pacients a la UCI, força més que fa un parell de setmanes. Informa Àlvar Llobet.

 17:14 
Sanitat registra 17 noves defuncions per coronavirus i 442 nous positius. El total de morts s'eleva a 28.385.

 17:02 
Berga, sense pacients

L'Hospital Sant Bernabé continua sense cap pacient ingressat amb coronavirus. Hi queden tres ingressats amb diagnòstic de Covid, però cap d'ells ha estat positiu a l'última prova.

 16:31 
L'ICO Girona i l'IDIBGI investiguen si una substància del card marià és útil contra el coronavirus. L'assaig clínic amb pacients oncohematològics que tinguin coronavirus ja ha rebut llum verda de les autoritats.

 15:37 
VÍDEO La reacció de Fernando Simón a la seva foto viral en moto. L'investigador explica el motiu pel qual van publicar aquesta imatge, molt comentada a les xarxes socials.

 15:11 
Pati per torns i menjadors més reduïts: així s'organitzaran les escoles a partir del setembre. La conselleria d'Educació anuncia que l'entrada als centres serà per franges horàries amb intervals de deu minuts i que les famílies hauran d'esperar-se a la porta. Ho explica Joan Serra Carné.

Entrades anteriors »

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació