Dissabte, 4 de maig de 2024
curses de muntanya

L'Ultra Pallars 360 tanca amb èxit la seva quarta edició amb 500 participants

Mònica Guilera i Oriol Barbany han estat els vencedors de la prova reina, que posiciona el Pallars Jussà com una de les comarques amb més projecció en l’àmbit esportiu

Pallars Digital Tremp | 22 d'abril de 2024 a les 11:21
Mònica Guilera va ser la primera a la prova Ultra, de 41 quilòmetres | Ultra Pallars 360
Aquest dissabte l'Ultra Pallars 360 ha celebrat al seva 4a edició amb més de 500 participants, el topall establert per l'organització, que han pres la sortida des dels diferents punts d’inici de la prova, en funció de la distància escollida. Per tercer any consecutiu, s’ha disputat la prova reina de la cursa, la Ultra amb una distància de 91 quilòmetres.

A la mitjanit s’ha donat la sortida d’aquesta modalitat des de Tremp amb un recorregut que donava la volta al pantà de Sant Antoni carenant les serralades més altes de la zona, com Sant Corneli i el Pui de Lleràs. La victòria se l’ha endut Oriol Barbany, en categoria masculina, amb un temps de 10 hores i 10 minuts. En categoria femenina, la guanyadora ha estat la corredora del Centre Excursionista del Penedès, Mònica Guilera, que ha completat el recorregut amb 14 hores i 13 minuts.
 
La Marató Trail partia des de la Pobla de Segur, i els participants inscrits han recorregut la part més occidental de l’itinerari, amb 41 quilòmetres. El primer en passar la línia de meta ha estat Paula López en categoria femenina i el trempolí Fedor Sadovici en la masculina.

D'altra banda, la Geotrail va sortir des de Salàs de Pallars, i els primers a completar els 28 quilòmetres de distància han estat Sergi Beltran en categoria masculina i en categoria femenina Mercedes Arcos. Finalment, des de Talarn, s’ha donat el tret de sortida a l’Entrapussada trail, la modalitat més assequible de la prova, amb una distància de 15 quilòmetres, donant l’oportunitat de participar a un públic no tant avesat a les proves de resistència.
 
Fora del terreny esportiu, cal remarcar el vessant més solidari de la UP360. Com ja es va fer en les tres primeres edicions, l’entrega de premis va finalitzar amb una donació solidària de 300 euros, que enguany ha anat per la cooperativa Alba Jussà. Els organitzadors han valorat la important tasca que realitza aquesta entitat, especialment amb el projecte de Llar residència que l’entitat gestiona a la Pobla de Segur, adreçat a persones que pateixen algun tipus de discapacitat intel·lectual.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació