Divendres, 26 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp rep unes 200 al·legacions de veïns en desacord amb la pujada de l'IBI

L’alcaldessa, Maria Pilar Cases, ha deixat clar que l’augment aplicat “no és un caprici” sinó una “recomanació” del departament d’Intervenció

Jordi Ubach Llorens 21 de novembre de 2019 a les 09:29
Imatge del ple del passat mes d'octubre on es va aprovar la pujada de l’IBI | Jordi Ubach
L’Ajuntament de Tremp ha rebut unes 200 reclamacions de veïns i veïnes del municipi disconformes amb l'increment de l’11% de l’IBI anunciat en el darrer ple extraordinari, celebrat ara fa un mes. Així ho ha reconegut l’alcaldessa, Maria Pilar Cases, al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp, on ha deixat clar que l’augment aplicat no es revertirà i que “no és un caprici” de l’equip de govern (ERC i JxCat), sinó una “recomanació” del departament d’Intervenció.

Cases ha explicat que l’increment de l'IBI és una conseqüència del pla econòmic financer del 2018 i que s’ha efectuat amb l’objectiu de millorar uns ingressos “minvats” per diferents motius. Entre aquests, ha citat la reducció de la població -en els últims 10 anys Tremp ha perdut 1.000 habitants- o la manca de grans obres al municipi. També hi ha ajudat, segons Cases, l’augment del vandalisme, de les despeses i del cost dels serveis bàsics com l’aigua o la llum.

En declaracions a la mateixa emissora, Cases ha explicat que les al·legacions rebudes es poden classificar en tres tipus de models, dels quals dos -i els més majoritaris- són models “estàndard”. En un d’ells se sol·licita que es baixi el gravamen al 0,7% i que el consistori demani també una revisió cadastral dels bens immobles. En l’altre, segons Cases, no s’accepta l’augment de l’IBI. El tercer model, ha dit l’alcaldessa, respon al veïnat que reclama pel seu propi compte.

Cases ha afirmat que tothom qui ho desitgi te les portes de l’ajuntament obertes “per fer les al·legacions que vulgui”, i ha assegurat que l’equip de govern “no té cap inconvenient en ensenyar els números de l’ajuntament”.

  Recupera a continuació el programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp:

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació