Divendres, 26 d'abril de 2024
ple

El Consell del Jussà aprova un augment del 6% de la taxa d'escombraries

Tot i l’increment, el president argumenta que la comarca continua tenint la taxa de recollida d’escombraries més baixa de l’Alt Pirineu

Jordi Ubach Llorens 7 de novembre de 2019 a les 09:47
Imatge d’arxiu del ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts en sessió plenària un augment del 6% de la taxa de recollida d'escombraries. Ho ha fet amb els vots favorables dels consellers de l’equip de govern, format per ERC i Junts per Catalunya, i l’abstenció de Candidatura de Progrés-PSC.

L’equip de govern ha justificat la mesura en la necessitat de fer front als majors costos, principalment a l’augment d’un 14% del cànon sobre els residus que aplica la Generalitat i el 37% d’augment en el tractament i transport de lixiviats, que representa un 15% dels costos de gestió de l’abocador de Fígols.

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, ha explicat que tot i aquest augment, el Pallars Jussà continua tenint la taxa de recollida d’escombraries més baixa de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, que es mouen entre els 103 euros al Pallars Sobirà i els 119 euros a l’Alt Urgell. A efectes pràctics, segons l’ens comarcal, el rebut d’un habitatge patirà un increment de 5 euros a l’any i costarà uns 90 euros.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i en defensa del dret d’autodeterminació, amb els vots favorables dels dos grups que formen l’equip de govern. Així mateix, també s’ha aprovat una moció al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), ja que el plenari considera que no s’ajusta a les característiques de la comarca i no contempla els pobles agregats dels municipis.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació