Divendres, 26 d'abril de 2024
ple

​El Consell del Sobirà aprova un augment del 9,5% de la taxa d'escombraries

L'equip de govern justifica la mesura en l'increment de l'IPC, del carburant i de la deposició a l'abocador de Fígols

Redacció 30 d'octubre de 2019 a les 10:54
Un camió del servei porta a porta recollint un contenidor de paper a Rialp | ACN
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat aquest dilluns en sessió plenària un augment del 9,5% de la taxa d'escombraries. L'equip de govern, format per ERC i dos consellers no adscrits, ha justificat la mesura en l'increment de l'IPC, de la taxa del carburant i de la deposició a l'abocador de Fígols. Amb aquesta mesura un habitatge passarà de pagar 94,39 euros a pagar 103,36 euros.

El president del Consell Comarcal, Carles Isús, ha explicat que aquesta és la segona pujada en set anys i ha recordat que el Sobirà és la segona comarca catalana que més recicla i una de les que té el rebut més barat d'escombraries, per sota dels 150 euros de la mitjana catalana. El president comarcal ha dit que ara es treballarà per incorporar nous municipis, com Baix Pallars, al sistema de recollida porta a porta.

El grup de Junts pel Pallars Sobirà, a l’oposició, va votar en contra d’aquest augment i ha criticat la “pujada lineal” de la taxa sense que s’hagi fet “cap mena de debat previ amb consellers i alcaldes”, segons han assegurat. Junts pel Pallars Sobirà havia plantejat un augment més considerable als grans productors per intentar que la pujada als domicilis fos més reduïda.

Isús ha dit que ara es començarà a treballar en la informatització de tot el sistema per propers augments de la taxa i que no siguin lineals i es pugui bonificar a qui més recicla. Cal recordar que el Pallars Sobirà, segons les darreres dades oficials de l’Agència de Residus de Catalunya corresponents a l’anualitat 2018, és la tercera comarca que recull més residus de forma selectiva amb un percentatge del 57,29%, només per sota d’Osona i el Priorat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació