Divendres, 26 d'abril de 2024
feina

Els jubilats d’Endesa del Pallars es manifesten a Barcelona contra la supressió de la tarifa bonificada

L’Audiència Nacional dona la raó a l’empresa al no tenir una relació contractual amb els extreballadors

Redacció 18 de setembre de 2019 a les 10:40
Els jubilats manifestant-se aquest dimarts a Barcelona | Josep Ensenyat
Un grup de jubilats d’Endesa del Pallars s’han manifestat aquest dimarts a Barcelona per protestar contra la supressió de la tarifa bonificada de la llum que l’elèctrica preveu suprimir el proper 30 de setembre. La nova tarifa entrava en vigor el 30 de juny, però finalment la companyia elèctrica la va prorrogar tres mesos. Es tracta d’uns drets socials que els treballadors van adquirir durant la seva etapa laboral i que ara Endesa els vol retallar.

L’Audiència Nacional ha donat la raó recentment a Endesa al considerar que els jubilats no tenen actualment una relació contractual amb l’empresa. L’elèctrica va oferir-los descomptes en la tarifa però amb un consum de llum limitat, una proposta que no ha estat acceptada pels afectats, que estan fent pressió davant el Tribunal Suprem perquè Endesa no els suprimeixi la tarifa bonificada.

El representant dels jubilats d’Endesa del Pallars, Josep Ensenyat, ha explicat que el proper dia 24 es manifestaran davant la seu de la companyia a Madrid, motiu pel qual s’han organitzat dos autocars des de Lleida per assistir a la concentració. Ensenyat ha afegit en reiterades ocasions que seguiran en lluita per defensar el que creuen que “s'han guanyat i és seu”.

Al Pallars Jussà hi ha 212 persones afectades, al Sobirà 60 i al global del Pirineu s'estima que hi han unes 500 persones a les que repercutirien les retallades d'Endesa. Entre els drets que els volen suprimir destaquen les bonificacions en la factura de la llum, ajuts socials per fer vacances, ajudes pels fills durant els estudis i bonificacions sanitàries.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació