16 d'abril de 2024
feina

​Els jubilats d'Endesa denuncien les retallades que els vol aplicar la companyia

L’elèctrica preveu retirar als antics treballadors els drets socials adquirits com les bonificacions en la factura de la llum

Redacció 15 de gener de 2019 a les 09:45
Imatge de la reunió del passat divendres a Tremp | ACN
Els jubilats d'Endesa es manifestaran aquest dimarts al Centre de Treball de la companyia a Lleida, per denunciar les retallades que l'empresa els vol aplicar. Des de l'1 de gener els jubilats i els treballadors en actiu de la companyia estan rebent una carta en la qual se'ls notifica que en un període de 6 mesos els retiraran tots els drets socials adquirits, documentats des del 1928.

Aquests drets consisteixen en bonificacions substancials en la factura de la llum, ajuts socials per fer vacances i ajudes pels fills durant els estudis. El passat divendres es van reunir a Tremp unes 100 persones afectades per aquestes retallades i han dit que solament entre el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà hi ha unes 200 persones entre jubilats i treballadors en actiu.

Pel que fa als treballadors en actiu, la companyia els ha informat que negociarà cada cas de forma unipersonal. Pel que fa als jubilats solament se'ls ha notificat la pèrdua dels drets socials i la data en què passaran a ser efectiu. L'aturada d’avui a Lleida forma part d'un seguit que se'n faran durant tots els dimarts de gener a diferents localitats de Catalunya i Espanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació