Divendres, 26 d'abril de 2024
gastronomia

Èxit del «Cordevi» durant els primers caps de setmana

El festival de gastronomia que omple d'activitats el Pallars Jussà aquesta tardor, ha aplegat més d'un centenar de persones els dies 12 i 13 d'octubre

Redacció 16 d'octubre de 2018 a les 10:19
Més d'un centenar de persones ja han participat a les activitats del festival | Ajuntament de Tremp
La 1a edició del Festival de Gastronomia del Pallars Jussà, el Cordevi, ja porta dos caps de setmana a ple rendiment. Va començar amb la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí de principis d'octubre, on hi va haver una jornada tècnica dedicada a la cuina del corder i una demostració i tast de freginat.

Aquest cap de setmana ha continuat en diferents punts de la comarca. Més d'un centenar de persones ha participat en les activitats programades, com Pastors per un dia, amb Casa Quiquet, De la roca a la copa, al Celler Sauvella, Safraners per un dia i esmorzars de forquilla, amb Safrà del Montsec i Aperitiu a la vinya, a càrrec del Celler Terrer de Pallars.

I aquests no han estat els únics esdeveniments del cap de setmana, la Fàbrica CTretze ha celebrat l'Oktoberfest i hi hagut un sopar concert a l'Hostal Centre del Montsec durant la Fira del Mostillo de Llimiana.
 

Les activitats permeten conèixer els productors i tastar menús Km0. Foto: Ajuntament de Tremp


Una cita pels amants del bon menjar

El ventall de propostes integrades dins del festival, que es concentren durant els caps de setmana dels mesos de tardor, conté des d’activitats gratuïtes i populars per a tots els públics, fins a iniciatives més exclusives i originals. Els actes continuen el cap de setmana vinent a Claverol i la Pobla de Segur amb un tast d’olis del raig, un taller de cuina km0 pallarès, l'activitat de Pastors per un dia en una altra explotació ramadera i un tast de productes elaborats amb corder i maridats amb cerveses artesanes.

Cordeví vol promoure la gastronomia pallaresa i diferenciar l'oferta de la comarca en un moment en el que al Pallars Jussà es desenvolupen diverses fires que atrauen als paladars més exigents.

Cal destacar que en el marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb productes 100% pallaresos. A més, coincidint amb els caps de setmana de fira, serviran el Menú de Cuina de Fira, una proposta que ja s’estava fent els darrers anys.
 

Consulta el programa complet del Cordevi

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació