Divendres, 26 d'abril de 2024
Gastronomia

Cal Tomàs, de la Pobla, premiada per segona vegada als «Oscars» gastronòmics

L'empresa familiar ha rebut quatre premis en els Great Taste Awards 2018

Redacció 9 d'agost de 2018 a les 09:28
La família de Cal Tomàs recollint uns altres premis gastronòmics | Cal Tomàs
Great Taste, el club gastronòmic exclusiu de productes alimentaris, ha fet públics els premis 2018 del certamen que se celebra des de fa 24 anys a Anglaterra i que es considera els "Oscar" de productes i begudes a nivell internacional. Per segon any consecutiu, aquests premis tenen un guanyador pallarès. 

Entre els 12.600 productes jutjats aquest any, Cal Tomàs ha rebut premi amb una estrella per a tres productes (confitat de costella de porc, cap de llom curat i entrecot de vaca vella ecològica) i amb dues estrelles el producte batejat com a Pallars Ribs (costella de vedella marinada a baixa temperatura).

Per Cal Tomàs rebre aquests guardons suposa "un reconeixement a la qualitat i a la producció artesana a nivell mundial" i "un reforç per a la venda tant per al mercat nacional com en l'internacional". Els premis Great Taste es consideren l'acreditació més reconeguda per a artesans i productors alimentaris especialitzats de tot el món.

L'estrella en la vaca vella ha suposat per a la família Gordó un premi especial ja que "reconeix la nova línia de producte en què fa dos anys que estem treballant". La vaca vella eco és "un producte exclusiu i seleccionat" que es cria en poques explotacions ramaderes de Catalunya. Els productes premiats s'etiqueten amb el segell d'excel·lència; distintiu que Great Taste proveeix i que té validesa per a tres anys.

500 jutges

A tot l'estat espanyol s'han premiat 106 productes, jutjats a cegues per més de 500 reconeguts paladars; crítics d'alimentació, xefs, restauradors i productors, així com escriptors i periodistes gastronòmics. Els productes es puntuen tenint en compte sabor, combinació d'ingredients, textura i olor sense el coneixement de packaging o marca.

Cal Tomàs és una empresa familiar que fa quatre generacions que es dedica a la ramaderia i a l'elaboració d'embotits de porc. Les seves vaques pasturen pels prats i les muntanyes del Pallars. Seleccionen les races més preuades i alimenten els vedells amb farratges i cereals que ells mateixos cultiven. Per als embotits de porc, "seleccionem les millors carns, respectant els processos de curació i cocció i embotint amb tripa natural", afirmen. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació