Dissabte, 27 d'abril de 2024
gastronomia

Sort, a punt per a la 12a Mostra de Formatges Artesans

La fira tindrà lloc el 29 i 30 de març al Parc del Riuet amb multitud d'activitats com tasts de productes, concerts o tallers

Pallars Digital Sort | 28 de març de 2024 a les 10:30
La mostra comptarà amb la presència de més de 20 formatgeries | Tros de Sort
Sort ja ho té tot a punt per celebrar la 12a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, que tindrà lloc el 29 i 30 de març al Parc del Riuet. Es tracta d'una de les fires més representatives per descobrir l’àmplia proposta formatgera del país, i una oportunitat per poder tastar i comprar formatges artesans que a vegades són difícils de trobar.

Enguany, la mostra reunirà més de 20 formatgeries artesanes d'arreu del país. Com en les darreres edicions, els visitants podran gaudir d'un ampli ventall d'activitats, entre les quals destaquen el mercat de productes i l'àrea de tast, on serà possible gaudir dels diferents formatges maridats amb vi de la zona.
 
 
Així, el divendres a les 12h, hi haurà un maridatge de formatges de la mostra i vins del Pallars a càrrec del sommelier Ramon Roset, i que es repetirà a les 17:30 i a les 18:30h. D'altra banda, també s'han programat concerts en directe, activitats d'animació, així com degustacions conduïdes per reconeguts professionals del sector formatger i gastronòmic de la comarca. 

Per exemple, el dissabte a les 16h, se celebrarà una ruta de vins, paisatges i formatges pels senders del Batlliu de Sort. El dia abans, a les 13:30h, Magari protagonitzarà una actuació musical, mentre que a les 19h serà el torn de Sarah Nur i Xaquin.

L'endemà, a les 13:30h el concert-vermut anirà a càrrec de Carla Mateo i Dani Jiménez, i de les 19h a les 22h, Rumba K Derrumba protagonitzarà el concert de cloenda amb tapes de productes del territori. La Mostra de Formatges se suma a l’extensa oferta turística de la comarca existent per Setmana Santa en què convergeixen les activitats a l’aire lliure, a més de la sempre existent oferta cultural.
 

 Consulta el programa sencer de la Mostra


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació