Dissabte, 27 d'abril de 2024
carreteres

Territori destina 21 milions d’euros a la millora de Comiols entre Artesa de Segre i Vall-llebrera

En paral·lel, el departament està redactant els projectes de condicionament entre Vall-llebrera i Folquer i entre Folquer i Isona

Pallars Digital Isona i Conca Dellà | 22 de març de 2024 a les 10:20
La L-512 al seu pas pel pont d'Alentorn | GSV
El Departament de Territori ha iniciat el tràmit d'audiència pública del projecte de condicionament de l'Eix de Comiols en el tram entre Artesa de Segre i Vall-llebrera. Aquest tram, de sis quilòmetres, dona continuïtat a la variant d'Artesa de Segre, estrenada fa justament un any.

 
La consellera de Territori, la pallaresa Ester Capella, ha comunicat aquest pas en la tramitació després de signar un conveni de col·laboració amb l'alcalde d'Artesa de Segre, Francesc Cabanés, per a la millora i cessió de la travessera de la L-512 i la C-14z. L'Eix de Comiols té actualment 54 quilòmetres i presenta un traçat força sinuós, que arriba en algun punt fins a una altitud de 1.100 metres.
 
Per afavorir les comunicacions intercomarcals i l'accessibilitat al Pirineu, el Departament de Territori està executant per trams el condicionament d'aquest eix. El projecte que se sotmet a audiència correspon al tram següent, en concret, entre el final de la variant i Vall-llebrera, i inclou un conjunt d'actuacions valorades en 21 milions d'euros. Consisteixen principalment en l'eixamplament de la carretera L-512, la millora d'interseccions i la suavització de revolts.

 
L'obra permetrà configurar una carretera de nou metres d'amplada, amb un carril per sentit de 3,5 metres d'amplada cadascun i vorals d'un metre. En aquest sentit, es remarca l'actuació que s'inclou al projecte per eixamplar el pont d'Alentorn, tot incorporant una vorera de 2,5 metres d'amplada. En paral·lel, el Departament està redactant els projectes de condicionament dels trams Vall-llebrera-Folquer i Folquer-Isona i Conca Dellà, que abasten 21 quilòmetres.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació