Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

Nou rècord de temperatura en un mes de gener al Pallars: 10,8ºC a la cota 2.500 d'Espot

En el conjunt de Catalunya s’han superat registres en 21 de les 117 estacions de la Xarxa d’Estacions Automàtiques amb més de 20 anys de dades

Pallars Digital Pallars | 26 de gener de 2024 a les 08:40
L'estació d'Espot en una imatge d'arxiu | Espot Esquí
El Pallars ha batut un nou rècord de temperatura màxima durant el mes de gener. L'estació meteorològica de la cota 2.519 d'Espot ha marcat aquest dijous els 10,8ºC, el valor més alt des que es tenen registres. Fins ara, la més alta s'havia produït el 13 de gener de 2007, quan l'estació va assolir els 10,2ºC.
 
El rècord s'ha superat en un context de valors màxims fora del normal per l'època de l'any. Aquest dijous les temperatures han tocat sostre, registrant temperatures més pròpies de la primavera que de finals de gener. Tant és així, que en el conjunt de Catalunya s'han batut rècords en 21 de les 117 estacions de la Xarxa d'Estacions Automàtiques (XEMA) amb més de 20 anys de dades.

 
Però la d'Espot no és la primera estació del Pallars que ha polvoritzat una plusmarca del mes de gener. Dimecres, i de nou aquest dijous, la del Montsec d'Ares ha assolit els 16,9ºC, la temperatura més alta dels darrers 16 anys durant aquest mes. L'any 2007, l'estació situada a 1.572 metres al municipi de Sant Esteve de la Sarga havia arribat als 16,6 graus.
 
 

Continua el temps primaveral

Tot i que s'espera que les temperatures comencin a baixar lleugerament, durant els propers dies el domini del sol a tot el Pallars provocarà que els valors continuïn disparats, marcant registres superiors al que pertocaria per l'època de l'any.
 
D'altra banda, pel cap de setmana s'esperen també dies radiants, i malgrat que a les fondalades les boires matinals continuaran ben presents, la manca de pluges es farà notar arreu de la geografia pallaresa.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació