Dissabte, 27 d'abril de 2024
meteorologia

El Montsec d’Ares registra un rècord de temperatura al mes de gener amb 16,9ºC

L’anterior valor més calorós durant aquest període es remunta a l’any 2007 i era de 16,6ºC

Pallars Digital Pallars | 25 de gener de 2024 a les 08:45
El Montsec d'Ares, vist des d'Àger | Albert Simon
L'estació meteorològica del Montsec d'Ares ha registrat un rècord de temperatura en un mes de gener, assolint els 16,9ºC aquest dimecres dia 24. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), feia 16 anys que aquesta instal·lació -situada a 1.572 metres al municipi de Sant Esteve de la Sarga- no marcava un valor tan alt durant el mateix període.
 
 
En concret, el 19 de gener de 2007 l'estació havia registrat una temperatura màxima de 16,6 graus. Fins ara era la més calorosa per a aquest mes des que es recullen dades, ara ja fa més de 20 anys.
 
A banda de la del Montsec d'Ares, tres estacions més de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) de Csatalunya han batut nous rècords de temperatura durant el mes de gener. Són les de la Vall d'en Bas (Garrotxa), amb 23,1ºCMontserrat-Sant Dimes (Bages), amb 21,2ºC, i la de Núria (Ripollès), que ha arribat als 15 graus.
 

Temps primaveral al Pallars

El rècord assolit al Montsec d'Ares no és un fet aïllat, almenys durant aquesta setmana, on a casa nostra s'han registrat temperatures poc habituals per l'època de l'any.
 
De fet, aquest dijous es preveu de nou un temps primaveral a tot el Pallars, amb valors que seran més alts que els de dimecres, i que fins i tot poden superar els 20ºC en alguns punts de la geografia pallaresa. Pels propers dies, cap de setmana inclòs, pocs canvis: dies radiants i temperatures fora de lo normal.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació