Dissabte, 27 d'abril de 2024
Ple municipal

Tremp aprova el nou pressupost amb 11 vots a favor i l'abstenció dels dos regidors d'ERC

Els comptes, de 6,6 milions d'euros, en destinaran 845.000 a inversions, un 85% més que en els de l'any passat

Tomàs Garcia Espot Tremp | 16 de gener de 2024 a les 08:00
Els regidors trempolins en el moment de la votació del nou pressupost | TGE
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat aquest dilluns en ple extraordinari el pressupost municipal per al 2024, dotat amb 6,6 milions d'euros. Els comptes han obtingut els vots favorables dels set regidors de Compromís per Tremp -a l'equip de govern- així com dels tres edils de Junts i el d'Ara Tremp.

L'alcaldessa Sílvia Romero ha celebrat que el pressupost hagi comptat amb la col·laboració d'aquests grups municipals, que la setmana passada van fer públic l'acord per tirar-lo endavant.

 
Romero ha destacat que el nou pressupost -el primer que s'aprova durant el nou mandat- destina 845.000 euros al capítol d'inversions, un 85% més que en els anteriors comptes. Entre les més destacades, tal com es va precisar quan es va anunciar el pacte, hi ha les dirigides a "necessitats urgents", com ara les obres de millora de la xarxa d'aigua, així com l'adequació dels accessos a nuclis habitats.
 

Els regidors trempolins en el moment de la votació del nou pressupost. Foto: TGE


Pel que fa als ingressos que tindrà l'ajuntament, Romero ha explicat que han volgut ser "rigorosos". A banda dels impostos i de les plusvàlues, el consistori també comptarà amb la variable de les transferències de l'Estat -un dels punts de major aportació- i que enguany es preveu que pugi un 13%.
 
D'altra banda, en el capítol de despeses, el consistori ha augmentat un 2,5% els costos de personal, mentre que el pressupost inicial també contempla el manteniment dels equipaments esportius, culturals i socials, així com noves propostes pel desenvolupament del sector comercial.
 

Esquerra se sent «exclosa»

Per la seva banda, els dos edils d'Esquerra Republicana (ERC) s'han abstingut, ja que s'han sentit "exclosos" a l'hora de fer els pressupostos. La seva portaveu, l'exalcaldessa Maria Pilar Cases, ha lamentat a Pallars Digital que no se'ls ha consultat i que "tampoc hem tingut l'oportunitat d'asseure'ns i dialogar per poder arribar a un acord". "No s'ha tingut en compte la nostra aportació", afirma.

En concret, els republicans van demanar a l'equip de govern que no rebaixés la dotació del conveni amb el Comerç Associat de Tremp (CAT), que ha passat de 5.000 a 3.500 euros. Una rebaixa, segons Cases, que "no s'ha fet amb cap altra entitat de la ciutat".

Sílvia Romero ha respost que les aportacions al món del comerç són moltes i que no només passen pel conveni. Així mateix, ha exposat que l'any passat l'import ja s'havia apujat de 3.500 a 5.000 euros "per una decisió unilateral" i en contra del criteri dels tècnics.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació