Dissabte, 27 d'abril de 2024
pressupostos

Tremp aprovarà un pressupost de 6,6 milions per al 2024 fruit de l'acord entre Compromís, Junts i Ara

Els comptes preveuen millorar els accessos a nuclis habitats i fer més eficient la xarxa de distribució d’aigua

Pallars Digital Tremp | 11 de gener de 2024 a les 10:30
El pressupost és un milió d'euros superior a l'aprovat el 2023 | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp aprovarà un pressupost municipal de 6,6 milions d'euros per al 2024 fruit de l'acord entre els grups de Compromís, Junts i Ara Tremp. La proposta, que es sotmetrà a votació el pròxim dilluns durant el ple municipal, obtindrà llum verda amb una majoria més àmplia de la que ja disposa l’equip de govern. 

Esquerra Republicana, amb dos regidors, és l'únic grup amb representació municipal que no forma part d'aquest acord. Els comptes augmenten la inversió prop d'un 18% respecte als aprovats per l'anterior equip de govern el 2023, dotats amb 5,6 milions d'euros.
 
El pressupost preveu millorar els accessos a nuclis habitats i fer més eficient la xarxa de distribució d’aigua. El govern municipal de Compromís per Tremp, que governa amb majoria absoluta, va decidir la congelació de l’IBI i l’actualització del rebut de l’aigua i, en no poder disposar del romanent de tresoreria, algunes de les inversions previstes es finançaran inicialment amb crèdits. Així i tot, el nivell d’endeutament municipal continuarà a la franja baixa.

L’alcaldessa trempolina, Sílvia Romero, ha explicat que amb aquest acord també es reafirma el compromís de diàleg amb els grups municipals. Tot i que Compromís governa amb majoria absoluta a l’ajuntament, assegura que s’ha volgut treballar el pressupost amb el "màxim consens possible en benefici de Tremp".
 

Participació, infància i cultura 

Quim Delgado, portaveu de Junts per Tremp, valora positivament l’acord, perquè "la ciutadania espera que els seus representants siguem capaços d’entendre’ns, malgrat les diferències". Delgado ha posat en valor la creació del Consell dels Pobles -una proposta del seu grup- per fer efectiva la participació dels pobles en el govern del municipi.

També ha destacat la renovació del parc infantil de l'estació de Tremp, amb l’objectiu de fer-lo atractiu i segur, i en l’àmbit cultural, el tercer punt de l'acord també preveu la potenciació de la beca d’investigació Mossèn Jesús Castells
 
 

Habitatge i compra de solars

Per la seva banda, Pep Fillat, d’Ara Tremp, ha prioritzat l’habitatge i la compra de solars per a un ús públic a l'hora d'aprovar els pressupostos. Així mateix, assegura que aquest pressupost garanteix "inversió a tots els nuclis".
 
Els portaveus dels tres grups municipals han volgut destacar que s’apostarà per revitalitzar el sector comercial i la sostenibilitat energètica, gràcies a la gestió els ajuts Next Generation. Amb aquest acord de pressupostos, afirmen els grups signants, Tremp "millorarà la qualitat de vida gràcies a la modernització de serveis bàsics".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació