Diumenge, 28 d'abril de 2024
carreteres

Àrreu ja és accessible amb vehicle després d'anys incomunicat

Les obres per arreglar el camí, finalitzades fa prop d'un mes, han estat possibles gràcies a una subvenció del Departament d'Acció Climàtica

Tomàs Garcia Espot Àrreu | 5 de gener de 2024 a les 09:30
El poble va quedar deshabitat durant la dècada dels vuitanta per manca d'una carretera en condicions | ACN
El petit poble d'Àrreu, al municipi d'Alt Àneu, ja és accessible amb vehicle després d'anys incomunicat. Tal com explica a Pallars Digital la seva alcaldessa, Laura Tristán, les obres per recuperar el camí vell, que es van iniciar a l'octubre de 2018, van finalitzar fa prop d'un mes, i han estat possibles gràcies a una subvenció del Departament d'Acció Climàtica.


En concret, la pista s'ha rehabilitat encimentant la pujada i "endolcint" algunes corbes que estaven molt dretes, tal com precisa l'alcaldessa. D'altra banda, s'ha eixamplat part del camí perquè dos vehicles puguin passar a la vegada, i també s'han arreglat diversos trossos de la via que estaven desfets i en molt mal estat.
 
La reforma de la pista -acordada amb els veïns- també ha inclòs la instal·lació de baranes i de trencadors d'aigua per evitar que la pluja malmeti el camí. A més, un dels veïns ha cedit part del seu hort per construir un espai perquè els cotxes puguin girar abans d'entrar al poble. Fins ara, el camí de terra era impracticable per als vehicles.
 

Pràcticament deshabitat des dels anys vuitanta

El cas d'Àrreu és un dels que exemplifica millor el procés de despoblament al Pallars i el Pirineu. L'antic nucli va quedar colgat per una allau el 25 de desembre de 1803, en un episodi on van morir 17 persones. Molts anys després, però, el nou poblat també va quedar deshabitat per manca d'una carretera en condicions.
 
Amb el nou camí rehabilitat, doncs, l'Ajuntament d'Alt Àneu espera que el poble pugui guanyar habitants. De moment, Àrreu ja compta amb tres veïns, un que hi habita tot l'any, i una parella que ja hi té casa i que també vol d'establir-s'hi, explica l'alcaldessa.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació