Dissabte, 27 d'abril de 2024
setmana santa

Tremp busca voluntaris per recuperar la processó de Divendres Sant

L’ajuntament vol recuperar el patrimoni festiu de Setmana Santa a la ciutat després que el pas es deixés de fer l'any 2020 a causa de la pandèmia i per falta de voluntaris

Tomàs Garcia Espot Tremp | 5 de gener de 2024 a les 11:00
La processó de Divendres Sant a Tremp l'any 1997 | Jordi Uriach
L'Ajuntament de Tremp ha fet una crida per trobar voluntaris per tal de recuperar la processó de Divendres Sant a la ciutat. L'última vegada que es va celebrar aquest pas de Setmana Santa va ser el 2019, i un any després ja no va poder tenir lloc a causa de la pandèmia de la Covid-19 i també per falta de voluntaris.
 
 
Els passos, apunten des de l'ajuntament, "són obres d'art amb molta història per explicar". En aquest sentit, l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha explicat a Pallars Digital que són partidaris de mantenir aquesta tradició religiosa ja recuperada anys enrere. De fet, el consistori custodia les plataformes per als passos, i ara es necessiten molt més mans perquè la festa pugui tornar a ser una realitat.

Romero assenyala que "no és una organització que es fa d'un dia per l'altre", però celebra que la iniciativa ha estat "molt ben rebuda" i que "hi ha interès" en recuperar la processó. En aquest sentit, explica que l'ajuntament ja manté reunions periòdiques amb l'associació responsable, i que de cara la setmana vinent començaran a posar fil a l'agulla per reparar els vestits.
 
Així doncs, les persones interessades poden trucar al 973 650 005 o preguntar a la planta baixa de l'Ajuntament de Tremp. No és el primer cop que el nou govern municipal es proposa recuperar una tradició ja desapareguda. El passat 22 de desembre, Tremp va tornar a celebrar la Fira de Nadal amb motiu de Sant Tomàs, una mostra que s'havia perdut l'any 1964.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació