Dissabte, 27 d'abril de 2024
sants innocents 2023

Tremp celebra la 47a Aixecada del Ninot en motiu dels Sants Innocents

La Casa del Sol Naixent reconeix la tasca de l’Esbart Dansaire de Tremp amb el premi "El llufaire de l'any" d'enguany

Pallars Digital Tremp | 29 de desembre de 2023 a les 08:52
La Llufa gegant penjada del campanar de Tremp | Ajuntament de Tremp
Ja són 47 anys consecutius els que l’associació juvenil trempolina La Casa del Sol Naixent porta organitzant la tradicional Aixecada del Ninot a la ciutat. Cada 28 de desembre, en motiu del dia dels Sants Innocents, des de ben d’hora els membres de l'entitat es troben a la plaça de la Creu per construir una Llufa gegant, amb unes mides de 6 metres d’alt per 4 d’ample, per després penjar-la del campanar de Tremp.


La tradicional Aixecada del Ninot ha tingut lloc, doncs, aquest dijous a les 19h a la plaça de la Creu, on la Llufa gegant es prepara per a ser cremada pujant i baixant al ritme de la tradicional cançó del Ninot, el Tati titeti, que canten els infants de Tremp acompanyats dels grallers.

Com de costum, l’acte ha finalitzat quan la Llufa s’ha despenjat del campanar i s’ha cremat. Un cop reduïda a cendres, s’ha repartit coca amb xocolata per a tots els assistents. En aquesta 47a edició El llufaire de l’any, un guardó que pretén reconèixer la tasca d’alguna persona, entitat o col·lectiu de Tremp, ha estat atorgat a l’Esbart Dansaire de Tremp.

 

L'aixecada del ninot ha congregat un nombrós públic. Foto: Ajuntament de Tremp



Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació