Dissabte, 27 d'abril de 2024
judici

Absolta la feminista encausada per les pintades aparegudes el 8-M a Sort

La part acusadora ha retirat els càrrecs contra la noia

Pallars Digital Tremp | 16 de novembre de 2023 a les 16:33
Imatge de la concentració de suport aquest migdia a Tremp | Pallars Digital
La feminista encausada per per unes pintades aparegudes a Sort el 8 de març de 2023, en motiu del Dia Internacional de les Dones, ha quedat absolta. Després de la celebració del judici aquest migdia a Tremp, la part acusadora ha retirat els càrrecs contra l'acusada.

La noia queda absolta, per tant, de les pintades de les quals se l'acusava i per les que se li demanaven fins a 2.000 euros de multa per indemnitzacions als comerciants, a més d’antecedents penals.

La Geganta Desperta, recordem, va denunciar dimarts que l'acusada va ser identificada "aleatòriament" la mateixa nit dels fets per part dels Mossos d'Esquadra juntament amb dos companyes més. Al mateix temps, el col·lectiu transfeminista lamentava que la identificació de la noia per part de la policia catalana es va produir sota el pretext "de vestir hippie".

En un comunicat, La Geganta Desperta ha mostrat també la seva preocupació pel fet que "es posi el focus en qui va fer les pintades i no pas en el missatge que portaven". Així mateix, lamenten que "ningú s'estigui preguntant qui són els agressors" en una comarca, el Pallars Sobirà, que "no és una excepció al patriarcat i a les múltiples formes en què aquest s’expressa, com la discriminació laboral, la cosificació permanent, les agressions sexuals, els maltractaments o els feminicidis", segons defensen.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació