Dimecres, 8 de maig de 2024
8-M

Polèmica a Sort per unes pintades feministes aparegudes en diferents parts del poble

L'ajuntament lamenta que s'hagi malmès mobiliari públic i de particulars, mentre que alguns col·lectius l'acusen de "criminalitzar la lluita transfeminista"

Pallars Digital Sort | 9 de març de 2023 a les 08:51
Una de les pintades fetes en una paret del poble | Ajuntament de Sort
Les celebracions del Dia Internacional de la Dona a Sort han provocat certa polèmica entre l'ajuntament de la capital del Pallars Sobirà i diversos col·lectius feministes de la comarca. El motiu, les diverses pintades que es van realitzar en algunes parts del poble durant la manifestació nocturna prèvia al 8-M.

En una publicació a les xarxes socials, el consistori afirma que comparteix les reivindicacions feministes i que "cal visibilitzar la feina feta pel moviment feminista durant generacions", però s'ha mostrat contrari a les pintades, tot lamentant que "s'hagi malmès mobiliari públic i de particulars per tal de fer sentir les nostres reinvindicacions". En aquest sentit, subratlla que seguiran "apostant pel diàleg i la pedagogia com a manera d'aconseguir canvis reals".
 

El comunicat ha despertat força veus crítiques als comentaris, i en molts s'ha acusat l'ajuntament de "criminalitzar la lluita transfeminista". Així mateix, diverses usuàries lamenten que publicacions com aquesta "desvien l'atenció dels fets reals que s'haurien de tractar en un dia com avui".

Per altra banda, en un comentari s'afirma que "les protestes, si no molesten no són protestes", i un altre reivindica que "mentre les dones hagin de seguir marxant del Pallars a cases d'acollida fora de la comarca, les parets seguiran pintades". Així mateix, hi ha qui s'ha preguntat "què val una paret comparat amb els nostres cossos i vides?".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació