Dissabte, 27 d'abril de 2024
judici

A judici una feminista per les pintades aparegudes a Sort durant el 8-M

Ha estat citada aquest dijous al jutjat de Tremp i li demanen una multa de 2.000 euros després de ser identificada pels Mossos d'Esquadra

Pallars Digital Sort | 14 de novembre de 2023 a les 13:06
Membres del col·lectiu transfeminista durant al roda de premsa d'aquest dimarts | M. Lluvich / ACN
Una feminista del Pallars Sobirà serà jutjada aquest dijous a Tremp per unes pintades aparegudes a Sort el 8 de març de 2023, en motiu del Dia Internacional de les Dones. Tal com denuncia el col·lectiu La Geganta Desperta, l'acusada va ser identificada "aleatòriament" la mateixa nit pels Mossos d'Esquadra juntament amb dos companyes més.

 
El col·lectiu ha posat de manifest que s’està intentant castigar per dues vies diferents l’aparició de les pintades a diferents llocs del poble. En primer lloc, han remarcat que a les tres persones identificades els va arribar una multa per part dels Mossos d’Esquadra i, posteriorment, una d’elles va rebre una citació judicial on, "sense tenir cap prova", apunten, se li demanen fins a 2.000 euros de multa per indemnitzacions als comerciants a més d’antecedents penals, en cas de ser declarada culpable. D'altra banda, denuncien que la identificació dels Mossos es va produir sota el pretext "de vestir hippie".
 
 
En un comunicat, el col·lectiu feminista La Geganta Desperta mostra la seva preocupació pel fet que "es posi el focus en qui va fer les pintades i no pas en el missatge que portaven". Així mateix, lamenten que "ningú s'estigui preguntant qui són els agressors".


Les pintades en qüestió van aparèixer en el marc de les mobilitzacions del 8 de març. Amb elles, els col·lectius feministes denunciaven que el Pallars Sobirà "no és una excepció al patriarcat i a les múltiples formes en què aquest s’expressa, com la discriminació laboral, la cosificació permanent, les agressions sexuals, els maltractaments o els feminicidis".
 
En aquest sentit, aquest dimarts han dut a terme una roda de premsa a Sort per exposar el cas, i també han convocat una concentració aquest dijous a les 13h davant del jutjat de Tremp per mostrar el seu suport. D'altra banda, el dissabte 25 de novembre es durà a terme una jornada antirepressiva mixta a Escós, on també hi haurà una caixa de resistència.

 Llegeix aquí el comunicat del col·lectiu La Geganta Desperta


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació