Dissabte, 27 d'abril de 2024
municipis

El govern de la Diputació de Lleida explica el catàleg de serveis a les alcaldies del Pirineu i l’Aran

L’Ajuntament de Tremp ha acollit la primera sessió informativa destinada al món local amb mig centenar de representants

Pallars Digital Tremp | 21 de setembre de 2023 a les 08:43
Joan Talarn amb els alcaldes i alcaldesses del Pirineu, aquest dimecres a Tremp | Diputació de Lleida
L’Ajuntament de Tremp ha acollit aquest dimecres una sessió informativa del govern de la Diputació de Lleida amb les alcaldies del Pirineu i l'Aran per explicar el catàleg de serveis que la institució ofereix als municipis. Hi han assistit mig centenar de representants locals, que han escoltat al president provincial, Joan Talarn, i als vicepresidents Agustí Jiménez, Sandra Castro i Juan Antonio Serrano.

A més d’explicar que s’està actualitzant el catàleg de serveis i plans econòmics a disposició del món local, Talarn ha manifestat que "volem multiplicar els efectes veritables dels diners públics que posem a l’abast dels municipis, injectant més eficàcia i celeritat en la tramitació, simplificant i millorant l’eficàcia administrativa".
 
La sessió informativa ha començat amb la benvinguda de l’alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, que ha agraït que la Diputació, en tant que administració mé propera als ajuntaments, es desplaci a Tremp per retre comptes de la seva acció davant els municipis del Pirineu. De fet, els membres del govern han destacat que començar aquestes sessions pel món local del Pirineu "no és casualitat, ja que respon a la voluntat de discriminació positiva cap als municipis de muntanya que està present en tots els plans econòmics".

El president Talarn ha expressat que "la raó de ser de la Diputació de Lleida són els municipis i, per tant, les persones, entitats i empreses que li donen sentit i vida". Per aquesta raó, ha recordat que ja en l’anterior mandat "van posar ordre" amb un sistema equitatiu, objectivable i transparent  de repartiment dels fons públics, amb el màxim respecte a l’autonomia municipal.
 

L'alcalde de la Pobla i diputat provincial, Marc Baró (dempeus) durant un moment de l'acte. Foto: Diputació de Lleida


Per la seva banda, el vicepresident Agustí Jiménez ha posat èmfasi en treballar els mecanismes que permetin als ajuntaments cobrar les subvencions anticipadament a través de bestretes, continuar les polítiques que permetin afrontar el repte demogràfic, per la qual cosa s’incorporaran tres nous tècnics per assessorar els ajuntaments dels municipis en risc de despoblament.

Jiménez ha volgut posar en valor que la implantació del nou gestor d’expedients electrònic aportarà als ajuntaments "accessibilitat i disponibilitat 24/7, reducció de costos i eliminació del paper,  així com agilitat a més de transparència i responsabilitat en facilitar el seguiment, control i integració de serveis municipals". També, el vicepresident Agustí Jiménez ha apostat pel desplegament combinat de la fibra òptica i la tecnologia 5G, així com ha posat en valor els serveis d’assessorament en matèria de redacció de projectes des de l’àrea de Servies Tècnics, el Pla de Camins i el manteniment constant de les vies pròpies de la Diputació.
 
La vicepresidenta Sandra Castro ha destacat que l’Institut d’Estudis Ilerdencs, amb un pressupost de més de 10 milions d’euros, és l’organisme autònom que promou la cultura, l’estudi i l a investigació de temes relacionats amb les comarques de Lleida, Pirineu i Aran. Castro també ha ressaltat que l’àrea de Salut Pública és una altra de les grans potes de finançament per a accions municipals que disposen els ajuntaments des de la Diputació. Amb 23 milions i mig de pressupost, disposa de dos grans plans econòmics, un per subvencionar despesa corrent en matèria de salut i un altre per a inversions. També ha recordat la col·laboració estreta i permanent dels ajuntaments i consells comarcals amb el Patronat de Promoció Econòmica.

El vicepresident Juan Antonio Serrano ha posat en valor els 34 anys de promoció turística de la demarcació a través del Patronat de Turisme i la marca Ara Lleida. Per al vicepresident del Patronat de Turisme, la col·laboració amb els diferents agents del territori ha estat un dels artífexs de pes en l’impuls de progrés local i referent com un dels motors econòmics de les comarques lleidatanes, com prova el fet de disposar de la certificació Biosphere Destination. Finalment, Juan Antonio Serrano ha confiat que, després de l’afectació de la Covid-19 i l’inici de la recuperació de dades positives l’any 2022, aquest 2023 torni a marcar bons resultats en el turisme de procedència estatal i internacional.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació