Dissabte, 27 d'abril de 2024

ERC s'incorpora a l'equip de govern de Salàs i es partirà l'alcaldia amb Amunt

Jaume Solé serà l'alcalde durant dos anys i el republicà Toni Millet, ara tintent d’alcaldia, assumirà el càrrec a partir del 2025

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 13 de juliol de 2023 a les 08:42
Els membres del nou equip de govern de Salàs, Mireya Gómez, Laia Caballer, Toni Millet i Jaume Solé | Cedida
Amunt Salàs Esquerra Republicana finalment governaran plegats a l'Ajuntament de Salàs de Pallars. Així s'ha ratificat aquest dimecres a la tarda durant el ple del cartipàs municipal, on els dos regidors de la candidatura vinculada a la CUP i els dos edils republicans s'han distribuït al 50% les diferents àrees de responsabilitat del consistori.

El pacte entre les dues formacions també inclou el repartiment de l'alcaldia. Durant els pròxims dos anys el càrrec l'ocuparà Jaume Solé (Amunt), que el passat 17 de juny va ser investit amb el suport d'ERC, mentre que el 2025 passarà el relleu a Toni Millet, cap de llista dels republicans i actual tinent d'alcaldia.


Mentrestant, la segona tinència d'alcaldia l'ocuparà Mireya Gómez, regidora d'Amunt Salàs, que alhora serà l'única membre de l'ajuntament que tindrà una retribució per exercir les seves funcions. Durant el ple extraordinari també s'ha aprovat crear la junta de govern, els membres de la qual es decidiran aquest dijous. Així mateix, 15 dies abans de cada plenari hi haurà una reunió informativa perquè tothom tingui accés als temes que s'hi treballaran.
 
L'acord s'ha materialitzat després de setmanes de negociacions. Arran del ple de constitució, ERC lamentava haver fet alcalde a Solé sense haver signat "cap pacte previ", afegint que ho feien "per no donar l'alcaldia als socialistes". Aquest fet provocava que, en un primer moment, els republicans rebutgessin formar part de l'equip de govern i, per tant, que els dos regidors d'Amunt Salàs quedessin en minoria a l'ajuntament. 

«Oposició rigorosa i reponsable»

 
Josep Verdeny, regidor de Compromís per Salàs -força més votada el 28-M, però sense majoria absoluta- ha "felicitat" Amunt i ERC pel pacte, que ha qualificat "d'intercanvi de quotes de govern". Verdeny ha titllat també "d'escenificació prèvia" les negociacions entre les dues formacions, i ha criticat que Toni Millet hagi sabut "reconduir l'acord", que el convertirà, assegura, en "l'alcalde menys votat".

En el seu discurs, el regidor també ha dedicat dures paraules a Jaume Solé, del qual ha "elogiat" la "capacitat de canvi", acusant-lo al mateix temps de "ballar al so de la gralla del senyor Toni Millet". Verdeny ha finalitzat dient que els tres regidors de Compromís exerciran una oposició "rigorosa i responsable". Abans d'aquest discurs, però, el mateix alcalde afirmava que "la paraula oposició és una mica dura per a un poble per Salàs". En aquest sentit, ha allargat la mà per treballar plegats, afirmant que "no entenc a ningú com a oposició".

Cens total:271
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:20374,90%
Abstencions:6825,09%
Vots nuls:20,98%
Vots en blanc:31,49%
PartitVots%Regidors
COMPROMÍS X SALÁS DE PALLARS - CANDIDATURA DE PROGRES (19898,49%7

 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació