Diumenge, 28 d'abril de 2024
bandera

Tremp substitueix l’estelada de la rotonda dels Països Catalans per la bandera municipal

L'ensenya oficial es va aprovar l’any 1989 i està basada en l'escut heràldic del municipi

Pallars Digital Tremp | 20 de juny de 2023 a les 11:04
La bandera oficial del municipi onejant aquest dimarts al matí | TGE
L'Ajuntament de Tremp ha substituït l'estelada que onejava a la rotonda dels Països Catalans per la bandera municipal. L'ensenya municipal, aprovada el 1989, està basada en l'escut de la ciutat, fet oficial el mateix any; consta d'un fons blau i de tres flors de lis blanques com a atribut tradicional de la Mare de Déu de Valldeflors, patrona del municipi. 

El canvi ha arribat dos dies després de la constitució del nou ple de l'Ajuntament de Tremp, i de que Sílvia Romero, de Compromís per Tremp, fos escollida nova alcaldessa per majoria absoluta. En el seu discurs d'investidura, la batllessa i diputada socialista ja va deixar entreveure que s'acostaven canvis al municipi, tot afirmant que el consistori seria "una institució de tots".
 

Imatge de la bandera de Tremp. Foto: Arxiu


La ja desapareguda estelada de la rotonda va ser instal·lada per primer cop el setembre de 2015, quan la ciutat era governada per la coalició entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana, amb Joan Ubach com a alcalde. Poc després, però, uns desconeguts van arrencar la bandera, considerada aleshores com la més gran de Catalunya, i que no va ser restituïda fins uns mesos més tard.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació