Divendres, 19 d'abril de 2024

Pere Ticó i Ferran Lloret repeteixen com a actors del duel ERC-Junts a Esterri d'Àneu

Els candidats a la capital aneuenca posen l'accent en l'habitatge digne i els futurs equipaments municipals com el nou consultori i el menjador escolar

Tomàs Garcia Espot Esterri d'Àneu | 26 de maig de 2023 a les 10:23
L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu en una imatge d'arxiu | Oriol Riart
Com fa quatre anys, Esterri d'Àneu viurà un nou duel entre Esquerra Republicana Junts a les eleccions municipals, i amb els mateixos actors protagonistes: l'alcalde Pere Ticó Ferran Lloret. L'any 2019 la ciutadania va donar una clara majoria als republicans, guanyant cinc regidors enfront dels dos de Junts.

 
Ticó opta a la reelecció després d'un mandat "complex", marcat per la pandèmia, però amb "més il·lusió i més projectes", afirma. Al vídeo de campanya, el republicà ha fet gala dels projectes engegats des de l'ajuntament aneuenc, com la col·locació de les llums LED al poble, les plaques solars a l'escola, la inauguració del nou coworking o la renovació del carrer Major.
 
Per altra banda, el republicà s'ha posat com a objectius principals continuar treballant per millorar la xarxa d'aigua potable i l'accés a un habitatge digne. En aquest sentit, Ticó ha proposat regular els pisos turístics i la creació d'altres de protecció oficial. Una demanda que també recull Ferran Lloret al seu programa electoral. Al mateix temps, el candidat de Junts defensa que les reformes urbanístiques siguin més participatives.

En unes eleccions on ERC podria revalidar novament la majoria -el partit governa al municipi des del 2007- Pere Ticó ha defensat que tiraran endavant "nous projectes transformadors", així com d'altres iniciats en aquest mandat. Els exemples més clars són el nou menjador escolar i el consultori mèdic. Mentrestant, l'alcaldable també ha posat èmfasi en el suport a la cultura de proximitat al municipi, posant com a exemples els festivals Esbaiola't i Dansàneu, i esdeveniments com les Jornades per a l'Excel·lència.

Cens total:528
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:41879,17%
Abstencions:11020,83%
Vots nuls:102,39%
Vots en blanc:245,88%
PartitVots%Regidors
ERC-AM25562,50%5
JxCat9523,28%2
INDEPENDENTS348,33%0
 

 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació