Divendres, 26 d'abril de 2024

Som Poble i ERC concorreran junts a Sort amb l'alcalde Baldo Farré de cap de llista

La candidatura unitària, "Sumem", obre la porta a la resta de formacions per aconseguir "acords amplis en benefici de tothom"

Tomàs Garcia i Jordi Ubach Sort | 26 d'abril de 2023 a les 08:20
Foto de grup dels membres de la nova llista unitària a la capital del Pallars Sobirà | Sumem
Es confirma el que feia mesos que s'especulava. Som Poble Esquerra Republicana concorreran junts a les eleccions municipals a Sort. La llista unitària, anomenada Sumem - Acord Municipal, que agrupa l'actual partit al govern i la principal força a l'oposició, tindrà com a cap de llista l'alcalde Baldo Farré, i a Maleni Barbero, portaveu dels republicans a l'ajuntament i cap comarcal d'ERC al Sobirà, com a número dos.

 
En un comunicat, la candidatura exposa que "és hora d'anar plegats" i que  "cal sumar idees, persones, sensibilitats i energies". En aquest sentit, asseguren que "les lluites partidistes sovint provoquen que es perdi molt potencial humà pel camí i que costi molt recuperar la sintonia fins ben avançada la legislatura".
 
Per aquest motiu, i un cop signat el pacte, Sumem també vol "obrir la porta" a la resta de formacions per aconseguir "acords amplis" en benefici de tothom". "Venen anys amb reptes molt importants per al país i per al nostre municipi que no podem deixar escapar", afirmen. 
 
A banda de Farré i Barbero, els altres llocs de la llista estaran ocupats de manera paritària per membres de les dues formacions. Adelaida Aytés (Som Poble), actual tinent d'alcaldia, anirà tercera, Jordi Gasia (ERC) ocupa la quarta posició, mentre que Pere Bascones, també regidor per Som Poble al consistori, serà el cinquè de la candidatura.

 
Que Som Poble i ERC es presentessin junts va ser una possibilitat que ja es va albirar quan Fem Municipi i els republicans van revalidar el seu acord electoral de cara als comicis. En declaracions a Pallars Digital, Maleni Barbero va avançar que s'estava ultimant un acord amb l'agrupació d'electors liderada per Baldo Farré.

Amb Sumem, doncs, ja són quatre les llistes confirmades per a les pròximes eleccions del 28 de maig a la capital del Pallars Sobirà. D'una banda, es presentarà Endavant per Sort, llista vinculada al PSC i que tindrà Neus Comes de cap de llista. Per l'altra, tal com ha avançat aquest dimarts Pallars Digital, la de Junts, amb Agustí Cotonat al capdavant. I, finalment, també hi concorrerà l'agrupació d'electors Gent de poble, liderada per Albert Baqueró.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació