Divendres, 3 de maig de 2024
natura

Natura i art es retroben a la Vall Ferrera en la presentació del llibre-guia del Cicle d’Arbres Monumentals

L’objectiu és incrementar la conscienciació mediambiental i promoure la visita i descoberta de 10 arbres singulars del Parc Natural de l’Alt Pirineu

Pallars Digital Pallars | 14 d'abril de 2023 a les 11:28
A banda de la presentació, també es durà a terme una intervenció artística i un tast de productes | arbre.dansanatura.com
Els propers 15 i 16 d’abril el municipi d'Alins serà l'epicentre de dos actes de presentació del llibre-guia del Cicle d’Arbres Monumentals, una proposta única que combina senderisme, art, ecologia i producció local amb l’eix vertebrador de l’Arbre. El document sorgeix d'una iniciativa del Parc Natural de l'Alt Pirineu, que va inventariar fins a 145 arbres monumentals de la zona.

Per una banda, dissabte a les 19h, a la llibreria Natura Llibres d'Alins es durà a terme una xerrada sobre aquest llibre-guia. L'activitat comptarà amb l’ecòleg Oriol Grau, el director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, l'artista del moviment Anna Rubio i també impulsora del llibre junt amb Feliu Viñals.

Des de l'organització expliquen que protegir els arbres "va molt més enllà de salvaguardar-los físicament, i obliga a mantenir vives les tradicions i històries que han crescut al seu costat, a conservar la seva memòria oral, els coneixements que ens han traspassat i les creacions que els seus troncs centenaris han i segueixen inspirant".

Per altra banda, el diumenge a partir de les 12h, l'ermita de Santa Maria de la Torre acollirà una visita a l’únic arbre monumental del Parc Natural que no figura al llibre degut al seu difícil accés, la Savina d’Arati. Se li rendirà homenatge amb el músic Arnau Obiols i una col·laboració artística especial, que li dedicaran una actuació com a forma d’agraïment, de respecte, joia i saba. En finalitzar la intervenció artística, es realitzarà un tast de productes Àreu Natur i l’obsequi de planter d’arbre autòcton. 

El llibre, realitzat per l’associació cultural Gençana de la Coma de Burg ha comptat amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu per a la seva publicació amb un ajut Feader. El Cicle d'Arbres Monumentals va representar un seguit d’intervencions artístiques i divulgatives a l’entorn d’arbres monumentals de l’Alt Pirineu, impulsades des de Gençana entre els anys 2018-2021, amb l’objectiu d’incrementar la conscienciació mediambiental i promoure la visita i descoberta de deu arbres molt singulars.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació