Divendres, 17 de maig de 2024
vehicles

«Cotxes per flors»: la prova pilot per restringir l'accés de vehicles al casc antic de Salàs de Pallars

S’ha organitzat el primer "Salàs Vila Florida", un concurs de balcons, façanes i carrers florits que s’allargarà durant una setmana

Pallars Digital Salàs de Pallars | 30 d'abril de 2024 a les 10:52
Un carrer del centre històric de Salàs | TGE
L'Ajuntament de Salàs de Pallars durà a terme una prova pilot per restringir l'accés de vehicles al casc antic del poble. Es tracta de Cotxes per flors, una iniciativa pionera al Pirineu que s'ha presentat aquest dilluns als veïns i que sorgeix per la inquietud de conciliar la vida als carrers del centre històric amb els cotxes aparcats.
 

Per aquest motiu, el consistori ha creat el Salàs Vila Florida, un concurs de balcons, façanes i carrers florits que s'allargarà una setmana, i durant la qual es restringirà l'accés de vehicles al casc antic.
 
A més, es farà una reserva de places d'aparcaments per als residents als carrers de fora la vila closa. Així doncs, durant el temps que duri el concurs, s'aniran prenent dades i s'estudiarà l'evolució de la mobilitat.

Tot plegat, apunta l'ajuntament, acabarà el dissabte 1 de juny amb l'entrega de premis als guanyadors i la valoració de l'experiència. El centre històric de Salàs, assenyala el consistori, "té la immensa sort de comptar amb un nivell d'ocupació dels habitatges altíssim" i aquest és un dels motius que han portat l'equip de govern a iniciar aquesta prova pilot.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació