Dijous, 25 d'abril de 2024
Obres

Sort treballa per poder enllestir les obres de la biblioteca pública a finals de febrer

L'ajuntament ha tret a licitació el projecte de subministrament i mobiliari, amb un pressupost de més de 123.000 euros

Tomàs Garcia Espot Sort | 10 de febrer de 2023 a les 10:50
Imatge de la biblioteca de Sort | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort està treballant perquè les obres de la biblioteca pública estiguin enllestides a finals d'aquest mes de febrer. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el regidor de Cultura de la capital del Pallars Sobirà, Pere Bascones, que explica que l'interior de l'edifici ja està gairebé enllestit. Els treballs de la segona fase de l'equipament, dotats amb més de 550.000 eurosvan començar fa un any, i la previsió era acabar-los a finals de desembre, però finalment s'han allargat.

Amb les obres de la biblioteca gairebé finalitzades, però, encara falta dotar l'edifici de mobiliari i subministrament. Per aquest motiu, l'ajuntament ha tret a licitació el projecte amb un pressupost de més de 123.000 euros. En aquest sentit, Bascones apunta que han batallat molt per aconseguir l'ajut de la Generalitat, concedit aquest mes de desembre. Tanmateix, exposa, resta licitar una altra part del mobiliari, referent a diversos aparells informàtics.

Així doncs, i malgrat declarar que estan treballant perquè "sigui una realitat al més aviat possible", el regidor assenyala que tot depèn de les empreses que hi treballaran i de molts altres factors. Pel que fa als terminis d'aquest darrer projecte, el regidor de Cultura afirma que la licitació es tanca a finals de febrer, i que les tasques es podrien allargar dos mesos més.

Per altra banda, Bascones ha volgut expressar la "satisfacció" pel pròxim acabament del projecte. "Quan vam arribar fa vuit anys era una de les obres que vam prioritzar", afirma. Alhora, assenyala que la biblioteca era "un deute per a la comarca", i que hi han dedicat "molta feina que no es veu".

"Ara començarà la tasca de dotar la biblioteca de personal", exposa. Un cost que segons Bascones primer haurà d'assumir l'ajuntament, però on també hi hauria de col·laborar el Consell del Pallars Sobirà, atès que donarà servei a tota la comarca.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació