Divendres, 19 d'abril de 2024
violència

Condemna unànim a l’agressió al metge del CAP de la Pobla de Segur

Els ajuntaments de l’ABS de la Pobla de Segur denuncien l’acte violent i posen en evidència la “vulnerabilitat” del personal sanitari

Jordi Ubach Llorens La Pobla de Segur | 22 d'octubre de 2021 a les 08:23
Imatge exterior del CAP de la Pobla de Segur | GSV
Els ajuntaments de la Pobla de Segur, la Torre de Capdella, Salàs de Pallars, Conca de Dalt, Sarroca de Bellera i Senterada, així com les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) d’Espui i de Sossís han denunciat l’agressió que el passat dimarts va rebre un metge del Centre d’Atenció Primària (CAP) de la Pobla de Segur per part d’un veí del municipi

En un comunicat emès conjuntament, els ens municipals de la zona d’influència de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) poblatana denuncien “l’acte violent” succeït al doctor Ramon Mitjana al centre de salut pallarès on, mentre passava consulta, va ser agredit de manera violenta en presència de la infermera Gemma Aguilar.

Els ajuntaments i entitats municipals condemnen "tot acte de violència" i donen "tot el seu suport" al doctor Mitjana i a la infermera Aguilar. A més, aprofiten per denunciar i posar en evidència la “vulnerabilitat” a la qual consideren que està exposat el personal sanitari.
 

Una agressió “molt violenta"


Segons diversos testimonis consultats per Pallars Digital, l’agressor, un home d’uns 40 anys, es va apropar al metge i sense motiu aparent li va etzibar un cop de puny que el va fer caure. Un cop al terra, l’home es va seguir abraonant contra la víctima, a qui va clavar diversos cops més amb els peus i els punys.

El personal del CAP i altres persones que van presenciar l’escena van aconseguir reduir l’agressor i treure'l a l’exterior del centre, on seguia mostrant una actitud violenta. Segons ha pogut saber Pallars Digital, una “desavinença mèdica” ha motivat la brutal agressió, que va tenir lloc dimarts al voltant de les 9h del matí. 

La víctima, que ha patit diverses contusions i afectacions a la zona cervical com a conseqüència dels cops rebuts, ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra. El cos policial va prendre declaració als testimonis i a la víctima abans de posar el cas a disposició judicial.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació