Divendres, 26 d'abril de 2024
obres

El subdelegat del govern espanyol visita les obres del riu Sant Antoni de Rialp

José Crespín també s'ha desplaçat fins a les instal·lacions del Càmping Noguera Pallaresa de Sort

Redacció Rialp | 8 d'octubre de 2021 a les 09:45
José Crespín visitant les obres del riu Sant Antoni | Subdelegació del Govern
El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, ha realitzat una visita institucional al Pallars Sobirà, i s'ha desplaçat fins a Rialp per conèixer de primera mà les obres que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) està duent a terme al riu Sant Antoni. Unes obres que l'organisme està realitzant des d'aquest passat mes de setembre amb un pressupost de 103.242 euros.

Els treballs tenen com a objectiu millorar la capacitat de desguàs del riu al seu pas per Rialp, així com la millora de l'hàbitat fluvial i la neteja i control de la vegetació per evitar possibles desbordaments en cas d'una pluviometria intensa. Crespín ha assenyalat en la visita que "les obres, que avancen a bon ritme, incrementaran la seguretat i representaran una millora i condicionament del camí paral·lel de la riba esquerra del riu".

Posteriorment, Crespín ha visitat les instal·lacions del Càmping Noguera Pallaresa de Sort, acompanyat pel seu responsable, Rosendo Miret, de la presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, i del president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet.

El subdelegat ha volgut posar èmfasi en el paper fonamental que representa el turisme de muntanya per les comarques del Pirineu i l'Aran, i ha destacat que "la província de Lleida és líder en oferta d'activitats de turisme actiu, un sector que porta a terme una funció social i territorial important ja que genera una activitat econòmica que és essencial per fixar la població".

Segons dades facilitades durant la visita, el 90% de la població del Pallars Sobirà té en el turisme la seva principal font d’ingressos. En tota la província hi ha una seixantena de càmpings, dels quals 25 s'ubiquen al Pallars Sobirà, el 50% de l'oferta d'allotjament a la província de Lleida són càmpings.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació