Divendres, 26 d'abril de 2024
coronavirus

Ja són 18 els ancians que han perdut la vida pel brot de la residència de Tremp

L’Hospital del Pallars té actualment 19 persones ingressades amb Covid-19, cinc dels quals “semicrítics”

Jordi Ubach Llorens 2 de desembre de 2020 a les 10:46
Una ambulància a l’Hospital del Pallars, en imatge d'arxiu | Jordi Ubach
La situació epidemiològica a Tremp segueix empitjorant a l’espera que facin efecte les darreres mesures aprovades per l’ajuntament, que han entrat en vigor aquest dimecres. Els padrins i padrines que han perdut la vida a causa del brot de coronavirus de la residència Fundació Fiella ja són 18, segons ha pogut confirmar Pallars Digital de fonts solvents.

A aquests 18 traspassos no s’hi inclouen les dos morts que s’han registrat a la residència trempolina des del passat dia 19 i que no tenen relació amb el brot. A més, hi ha 112 residents contagiats, dels quals nou estan ingressats a l’Hospital del Pallars. Els 103 restants es mantenen dins el centre a l’espera de la seva evolució.

Segons ha informat l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, a la Fundació Fiella només hi ha 10 casos negatius, dels quals dos es troben dins la residència, sis es van traslladar dissabte al Centre Geriàtric del Pirineu de la Pobla de Segur i dos es van portar a la residència de Guissona. Així mateix, el Departament de Salut ha informat que demà dijous es farà un cribratge massiu a tots els treballadors de la residència trempolina, dels quals n’hi ha 32 de positius.


19 persones ingressades amb Covid-19

Mentrestant, segons ha informat Cases, a l’Hospital Comarcal del Pallars hi ha actualment 19 persones ingressades amb coronavirus, 14 dels quals són “aguts” i els cinc restants “semicrítics”. Per últim, el trasllat dels malalts de llarga estada de l’hospital a l’alberg de Tremp es realitzarà, finalment, entre dijous i divendres, segons ha informat l’alcaldessa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació