Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus: residències

Nova crida per trobar personal per la residència Fundació Fiella de Tremp

El centre ja acumula 152 positius, 121 dels quals de residents, segons les dades de Salut d’aquest dilluns

Jordi Ubach Llorens 30 de novembre de 2020 a les 17:14
Els Bombers inspeccionant la residència aquest diumenge al matí | Jordi Ubach

Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i autoritats de Tremp i comarca han fet una crida urgent per trobar personal per treballar a la residència Fundació Fiella de Tremp. En concret, es necessita personal d’infermeria, auxiliars d’infermeria, de geriatria i altres persones amb coneixements de cura de gent gran, després que una trentena de treballadors del centre es trobin en quarantena per haver donat positiu. El centre pateix un important brot de coronavirus que ja ha provocat la mort de 14 padrins i padrines des que es va conèixer el positiu d’un treballador el passat dia 19.

De moment tres persones han respòs a la crida, que la residència ja va iniciar el passat dimecres. Segons ha explicat a Pallars Digital l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, aquestes tres persones han arribat aquest mateix dilluns a la ciutat, tot i que ha alertat que la Fundació Fiella necessita molts més treballadors. Totes les persones que hi estiguin interessades poden enviar el seu currículum al correu ebadia@gss.cat.


Pel que fa al trasllat de la vintena de pacients de llarga estada de l’Hospital del Pallars a l’alberg de Tremp, previst per aquesta setmana, l’alcaldessa ha dit que molt probablement es farà entre dimarts i dimecres. Aquesta mesura preventiva servirà per alliberar places a l’hospital, malgrat l'alcaldessa ha deixat clar que el centre no està saturat. 

Ja són 152 els positius

El Departament de Salut ha actualitzat les dades aquest dilluns i ha informat que la residència trempolina acumula 152 positius, dels quals 121 residents i 31 treballadors. Es tracta de pràcticament tots els usuaris i prop de la meitat dels treballadors del centre, que fins l’inici del brot comptava amb 139 residents i 71 professionals. Recordem que Salut va intervenir dissabte la residència geriàtrica per la seva situació complexa. I és que el centre ha gairebé triplicat en només una setmana els seus contagis.

Alta participació al cribratge massiu

Paral·lelament, aquest dilluns ha començat a Tremp el cribratge massiu que el Departament de Salut ja tenia previst realitzar abans del brot amb l’objectiu de poder controlar la propagació de la Covid-19 a la ciutat. Els resultats que s’obtinguin durant aquesta primera jornada -de les cinc que s’han programat- marcarà les decisions que es prenguin a la ciutat en el futur més immediat.

De moment, els ciutadans han respòs i la participació està essent alta. El testeig massiu també s’ha iniciat avui a Sort i la Pobla de Segur i en els propers dies se n’ha programat en una dotzena de municipis del Pallars.
 



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació