Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus: cribratges

Set positius en la segona jornada del cribratge poblacional a Tremp

D’un total de 451 proves, mentre que a Sort i la Pobla de Segur no se n’ha detectat cap

Jordi Ubach Llorens 2 de desembre de 2020 a les 11:45
Personal sanitari a punt per fer les proves al pavelló de la Pobla de Segur | ABS la Pobla de Segur
Set persones d’un total de 451 -un 1,55%- han donat positiu per Covid-19 durant la segona de les cinc jornades del cribratge poblacional a Tremp. Així ho ha confirmat l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que ha explicat que en tots els casos ja s’ha iniciat l’estudi de contactes per efectuar el corresponent aïllament. En els dos dies de cribratges, a Tremp s’han detectat 13 casos asimptomàtics d'entre 847 persones, el que suposa un 1,53% de la població.

L’objectiu d’aquest tipus d'actuacions, impulsades pel Departament de Salut és, precisament, trencar les cadenes de transmissió comunitària. Un testeig que pren especial rellevància en ciutats com la de Tremp, que pateix una situació epidemiològica preocupant agreujada pel brot de la residència Fundació Fiella i que ha obligat el consistori a prendre mesures addicionals des d’aquest dimecres.


Cases ha tornat a destacar l’alta participació en aquesta segona jornada i ha volgut agrair la ciutadania que ha acudit durant aquests dos dies al pavelló del Casal a fer-se les proves. “La població ha pres consciència de la importància de fer-se la prova i de la difícil situació que viu la ciutat”, ha assegurat. El testeig massiu s’allargarà fins divendres a la capital del Pallars Jussà.

L’alcaldessa ha volgut recordar la importància de reduir la mobilitat i els contactes entre persones, i ha animat a tota la població i especialment al col·lectiu més jove -infants i adolescents- a fer-se el test, ja que segons ha explicat, a Tremp no hi ha un mínim d’edat per fer-se la prova. 

Cap cas detectat a Sort i la Pobla de Segur

El testeig massiu també ha completat la segona jornada a Sort i la Pobla de Segur sense que en cap de les dos poblacions s’hagi detectat cap cas de Covid-19. A la capital del Pallars Sobirà hi han participat aquest dimarts 123 persones, mentre que a la Pobla de Segur han estat 281. En totes dos poblacions les proves finalitzen aquest dimecres. 

En els propers dies s’han programat cribratges poblacionals en una dotzena de municipis del Pallars que pots consultar aquí i que aquest dijous comencen a Llavorsí, Senterada i la Pobleta de Bellveí, mentre que divendres serà el torn de Tírvia, Ribera de Cardós i Salàs de Pallars.

Objectiu: tallar l’extensió del virus

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Nota sobre el mapa: Picant sobre cada marca, es desplega el nom del municipi o districte, la data dels cribratges, el lloc on es faran i la població a qui està dirigit. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi i seleccionar-los millor. En tot cas, cal tenir en compte que les marques assenyalen els municipis o districtes on estan previstos els cribratges, no l'adreça exacte on es faran. Última actualització: dades del 3 de desembre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació