Divendres, 26 d'abril de 2024
circ

Sort serà un dels «Pobles de Circ» durant aquesta tardor

La proposta preveu celebrar quatre actes entre setembre i desembre amb un aportació de 4.000 euros per part del consistori

Tomàs Garcia Espot 3 d'agost de 2020 a les 12:35
Imatge d'una actuació de la companyia que participarà en la iniciativa | Govern
Sort acollirà aquesta tardor la iniciativa Pobles de Circ, una mesura coordinada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) amb l'objectiu de difondre la creació d'aquest art als municipis de petites dimensions. La proposta, que va ser aprovada durant el darrer ple de l'Ajuntament de Sort, preveu quatre actuacions entre els mesos de setembre i desembre, amb una aportació de 4.000 euros per part del consistori.

La moció va comptar amb el suport de Som Poble i Junts per Catalunya, mentre que el grup municipal de Fem Municipi-ERC es va mostrar en contra per la inseguretat sanitària a causa de la Covid-19. Davant d'això, Monterde va explicar que tenien en compte aquesta inquietud, al·legant que el conveni podria quedar sense efecte per un motiu de força major, tal com preveu l'article 12 del mateix.

Per altra banda, l'alcalde de la capital del Sobirà va manifestar que calia impulsar les activitats de caire cultural, ja que juntament amb les de restauració havien quedat molt afectades a causa de les restriccions sanitàries. En aquest sentit, va afegir que "cal donar un cop de mà a les persones implicades en la cultura i ampliar l'agenda cultural del municipi".

Pobles de Circ va donar ahir diumenge el tret de sortida a Bellver de Cerdanya, un dels pobles que juntament amb Sort, Ulldemolins, al Priorat, i Prats de Lluçanès, a Osona, acolliran aquesta iniciativa, que també compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació