Diumenge, 28 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars supera el centenar de positius de Covid-19 i arriba als 108 casos

La Pobla de Segur suma 70 dels 94 casos de coronavirus registrats al Pallars Jussà, mentre que el Sobirà manté els 14 contagis

Jordi Ubach Llorens 22 d'abril de 2020 a les 08:49
Entrada principal a l’Hospital Comarcal del Pallars | Jordi Ubach
El nombre de casos confirmats de coronavirus al Pallars des que va començar l’episodi, fa justament un mes, ja ha superat el centenar i ha arribat als 108, segons les dades del Departament de Salut. El que ja no facilita el Govern, d’acord amb el nou recompte aplicat, són les xifres d'ingressos amb Covid-19 per centre hospitalari. L’últim registre conegut a l’Hospital Comarcal del Pallars, corresponent al passat dijous, era de 16 persones. 

De tots els casos confirmats a les comarques pallareses, 94 es concentren al Pallars Jussà, la gran majoria dels quals (70) a la Pobla de Segur, el municipi pallarès més afectat i on s’ubica el Centre Geriàtric del Pirineu, que pateix un important brot. Tremp acumula 16 casos positius de Covid-19 i els vuit restants es reparteixen entre els municipis de Gavet de la Conca, Salàs de Pallars, Conca de Dalt i Isona i Conca Dellà.


Pel que fa al Pallars Sobirà, la comarca es manté amb els 14 contagis que ja tenia la setmana passada i registra, per ara, una situació molt més estable que la seva comarca veïna, que ja representa un 87,04% dels contagis detectats al Pallars. D’aquesta catorzena de positius, cinc s’han donat a la capital Sort i la resta es reparteixen entre els municipis d'Esterri d’Àneu, la Guingueta d’Àneu, Espot, Alt Àneu i Rialp.

Cal recordar que totes les dades són acumulades des del principi de l’episodi i que més de la meitat de les persones contagiades ja han superat la malaltia.

30 morts i 156 altes a l’Alt Pirineu i Aran

El Departament de Salut tampoc no especifica, des del primer dia, el nombre de morts i d’altes hospitalàries per centres ni tampoc per comarques. Sí que ho fa per regions sanitàries, i a la de l’Alt Pirineu i Aran, la xifra de víctimes mortals registrada fins ara és de 30, d'acord amb el nou recompte del departament, que inclou també els 8 casos sospitosos que no s'han pogut confirmar. Segons Salut, 22 de les morts s’han donat en centres hospitalaris, 4 en residències i 2 en domicilis. En els 2 restants no s’ha establert classificació.


El nombre total d’afectats per coronavirus al Pirineu és de 302 persones. Entre aquests, 72 casos s’han donat a les residències d’avis. Els casos sospitosos, és a dir, aquells determinats per professionals facultatius però que no s’han confirmat són 613, 49 dels quals a residències. Pel que fa a les altes, a l’Alt Pirineu i Aran ja són 156 les persones que l'han rebut. 

Si ampliem més el focus, la demarcació de Lleida suma 168 víctimes mortals i 1.862 casos detectats. A nivell català han mort 404 persones en les últimes 24 hores i en el conjunt de l’estat espanyol, aquest dimarts s’ha registrat un lleuger repunt de morts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació