Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Dos nous casos a la Pobla eleven a 92 els positius per coronavirus al Pallars

L’Hospital Comarcal augmenta a 18 el nombre de persones ingressades amb Covid-19

Jordi Ubach Llorens 16 d'abril de 2020 a les 08:57
Els Agents Rurals desinfectant els carrers a la Pobla de Segur, en imatge d'arxiu | Agents Rurals
Dos nous positius a la Pobla de Segur han fet pujar aquest dimecres a 92 els casos confirmats de coronavirus a les comarques pallareses, segons el recull diari de dades del Departament de Salut. De tots ells, 18 es troben ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars. Cal tenir en compte també que aproximadament la meitat dels 92 casos ja ha superat la malaltia.

La Pobla de Segur, on s’ubica el geriàtric que pateix un important brot, arriba doncs als 57 casos i continua liderant el nombre de contagis al Pallars, seguit dels 13 de Tremp i dels 5 de Sort. A més, si es llegeixen les dades segons la taxa de malalts diagnosticats per cada 10.000 habitants, l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de la Pobla té, amb 110,7, la segona xifra més alta de Catalunya.

Així, el Pallars Jussà ja acumula 78 positius, dels quals i a banda dels 70 que sumen Tremp i la Pobla, vuit corresponen als municipis de Gavet de la Conca (3), Salàs de Pallars (2), Conca de Dalt (2) i Isona i Conca Dellà (1). Al Pallars Sobirà el nombre de contagis és de 14 i aquests s’han donat a Sort (5), Esterri d’Àneu (3), la Guingueta d’Àneu (2), Espot (2), Alt Àneu (1) i Rialp (1). Per comarques, el 84,8% de casos confirmats de Covid-19 pertanyen al Jussà, mentre que el 15,2% restant corresponen al Sobirà.


Pel que fa a les persones ingressades a l’hospital de Tremp, la xifra ha augmentat aquest dimecres a 18, una persona més de les que hi havia dimarts. Cal recordar que a Tremp es traslladen a l’Hotel Segle XX tots aquells pacients estables de Covid-19 que ja reben l’alta hospitalària per tal d’evitar nous contagis.

Aquests casos confirmats, no obstant, no són una mostra exacta de l’afectació de la malaltia a les nostres comarques, ja que les proves per detectar els positius de coronavirus estan circumscrites a aquells casos que presenten simptomatologia greu. Això significa que hi ha pacients amb símptomes lleus -o simplement que no n’han tingut- que no computen en el recompte oficial.


Dos morts i tres noves altes a l’Alt Pirineu i Aran en les últimes 48 hores

El Departament de Salut ha informat que en el conjunt de la demarcació de Lleida hi han hagut des de dimarts sis morts per coronavirus, dos de les quals a l’Alt Pirineu i Aran, i s’han sumat 59 nous contagis, sis d'ells al Pirineu. En aquest territori s’ha donat l’alta hospitalària a tres persones en les últimes 48 hores i ja se sumen 87 altes acumulades.

A la demarcació de Lleida ja s’han produït 107 morts i 1.387 casos detectats en tot l'episodi. A nivell català ja han mort per coronavirus 7.097 persones, una xifra obtinguda a partir del nou recompte del Departament de Salut. En el conjunt de l’estat espanyol, les morts han tornat a baixar i han estat 523 en les últimes hores.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació